Hater Israel fordi de er jøder – ikke motsatt

Imam siterer Koranen
Imam siterer Koranen

En ny rapport fra ISGAP er ute, med tittelen «Antisemittiske holdninger blant muslimer i Europa: En spørreundersøkelse.» Forfatter er Günther Jikeli.
Rapporten konkluderer med at europeiske muslimer er mer antisemittisk enn noen annen gruppe, også høyreekstreme (klikk på bildet for større versjon.)
1
Mesteparten av dataene kommer fra en grundig undersøkelse i Frankrike, men andre data indikerer at holdningene er de samme i hele Europa, skriver Elders of Ziyon i en kommentar til undersøkelsen.
Den andre store konklusjonen er at jo mer religiøse muslimer er, jo mer antisemittiske er de (klikk på bildet for større versjon):

survey2

Muslimer har også større sannsynlighet for å tro utsagn som er mer antisemittiske enn ikke-muslimer, selv de på de politiske fløyene (klikk på bildet for større versjon):

survey3

Dette er bare tilfelle i Frankrike:
I Brüssel deltok 2.837 studenter i en spørreundersøkelse på et tidligere tidspunkt. Samtlige var hollandsk-talende. Omkring halvparten av de muslimske respondentene var enige i følgende utsagn:

  1. «Jøder ønsker å dominere alt» (totalt 31,4 %, muslimer 56,8 %, ikke-muslimer 10,5 %)
  2. «De fleste jøder tror de er bedre enn andre» (totalt 29,9 %, muslimer 47,1 %, ikke-muslimer 12,9 %)
  3. «Dersom du gjør forretninger med jøder, må du være ekstra forsiktig» (totalt 28,6 %, muslimer 47,5 %, ikke-muslimer 12,9 %)
  4. «Jøder egger til krig og gir andre skylden» (totalt 28,4 %, muslimer 53,7 %, ikke-muslimer 7,7 %)

De antisemittiske holdningene hadde ingen sammenheng med lavt utdanningsnivå eller sosiale forskjeller. Mark Elchardus bekreftet disse funnene to år senere, i 2013, med en undersøkelse med 863 deltagere ved utdanningsinstitusjoner i Ghent og Antwerp. 346 av studentene var muslimer. Av sistnevnte hadde 45 til 50 % antisemittiske holdninger, mens «bare» 10 prosent av ikke-muslimene hadde det.
I Vesten ønsker man å gi et bilde av at muslimer bare hater jøder på grunn av Israel (jfr tidligere statsminister Kåre Willochs påstand at «de kan få diplomatisk anerkjennelse av alle arabiske land dersom de går med på en palestinsk stat, med grenser som fra 1967» – med andre ord fred.)
Disse undersøkelsene viser noe helt annet: De hater Israel fordi de hater jøder.
Last ned hele rapporten her… (pdf)
Elder of ZiyonStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: