Hamsun og holdningen til Holocaust-ofrenes avkom

Jødevennens svar til Fædrelandsvennen (publisert FV aug.2009)  
Av Erez Uriely, leder for Senter mot antisemittisme (SMA) 
15.7.09 betegnet lederspalten i Fedrelandsvennen (FV) SMAs innlegg dagen før som «overtramp». Innlegget drøftet det faktum at Norges holdning til jødene er hyklersk. 
 Hovedspørsmålet er hvorfor det er galt å nevne at «Norge har gitt milliarder av kroner til arabiske terrorister som dreper jøder og som vil tilintetgjøre deres stat». Er PLO og Hamas fredelige organisasjoner? PLO ble opprettet av araberlandene for å kunne ødelegge Israel. Mindre enn 3 år etter Holocaust erklærte generalsekretæren i Den arabiske liga, Azzam Pasha, at krigen mot jødene «…vil bli en utryddelseskrig og en enorm massakre som vil bli beskrevet på lik linje med mongolenes massakrer og korstogene». 
 I sin doktoravhandling, artikler og bok (Den andre siden: De hemmelige forholdene mellom nazistene til den sionistiske bevegelsens ledelse) fornekter Mahmoud Abbas Holocaust og sammenligner jøder med nazister. Abbas skrev at sionistene konspirerte med nazistene for å utføre Holocaust, for så å høste politisk gevinst av tragedien. Han påstår at det ikke var mer enn 600.000 jøder som døde under Holocaust. Både PLO, Hizbullah og Hamas bruker nazihilsen
 Mener FV at lederen for PLO/Fatah/PA, Abbas, ikke «hater jøder»? Abbas har vært med på å planlegge drap på utallige sivile jøder, hvilket gjør ham til en terrorist. Skoleverket og mediene som PLO styrer sprer grove antisemittiske motiver og opplærer barn til å drepe jøder og dø som martyrer. 
 PLO utviklet den internasjonale terrorismen. Så ja, Norge støtter antijødiske terrorister. Følgende er sitater fra NRK Brennpunkt (21.4.09), basert bl.a. på UD: «Tross terrorstempel i USA og i noen europeiske land, har det norske utenriksdepartementet og andre norske institusjoner støttet Hizbollah i snart 25 år», «Hizbullahs sosiale side bygde seg opp mest med hjelp fra Iran, så vel som ved hjelp av blant annet norske bistandsmidler.» Er det overtramp å nevne at Iran og ”fredsnasjonen” Norge har gitt politisk støtte og overført milliarder av kroner til jødehatende terrorister? 
 Er det overtramp å nevne at Hizbullah, helt åpent, oppfordrer til et nytt Holocaust? Er det overtramp å nevne at Hamas, som Norge støtter, ikke erklærte krig bare mot Israels nærmere 6 millioner jøder — men mot alle Verdens jøder? Er det riktig å fortie at Hamas og PLO samarbeider og deler bistandspengene mellom seg?FV skriver at «Slike ekstremistiske synspunkter har ingenting med kampen mot antisemittisme å gjøre». SMA mener at ekstremisme er å støtte jihadister som med hensikt dreper jøder og vil utslette dem.I de siste tiårene har vi sett at massakrer og folkemord foregår nærmest utforstyrret i den muslimske verden, som truer jødene med et nytt folkemord. 
FV mener at SMA ga «et grelt eksempel på hvordan [antisemittisme] ikke bør kjempes». Skal vi heller bruke de ”ikke grelle” norske metoder som har blitt brukt for å ”hindre” Holocaust og folkemordene i Rwanda, Kambodsja, Øst-Timor, Libanon, Rwanda, Kurdistan og Sør-Sudan — eller skal vi våge å si sannheten slik den er?  

           
 Irans Khatami og Bondevik   Irans Mottaki og Gahr Støre 8.5.07    Abbas: Holocaust-fornektelse og terrorisme 

  Fædrelandsvennen: Overtramp
 Kampen mot antisemittisme er en viktig kamp.
Siste fra Leder (FV 15.7.2009)  
På gårsdagens debattsider så vi et grelt eksempel på hvordan den ikke bør kjempes. Der skrev lederen for det som kalles Senter mot antisemittisme et innlegg spekket med formuleringer som at «Norge har gitt milliarder av kroner til arabiske terrorister som dreper jøder og vil tilintetgjøre deres stat» og at palestinernes president Mahmoud Abbas «hater jøder». Innsenderen beskylder også Norge for å «utnytte sympatien for jødene som døde under Holocaust til å hvitvaske støtte til kreftene som angriper Holocaust-overlevende». 
Slike ekstremistiske synspunkter har ingenting med kampen mot antisemittisme å gjøre. Det er trist at en som kaller seg leder for et senter med et slikt formål bidrar med innlegg på et absolutt lavmål. 


Hamsun, Norge og jødene 
Av Erez Uriely, leder for Senter mot antisemittisme (SMA)
 
 Debatten som pågår omkring feiringen av nazisympatisøren Knut Hamsun, bør ikke diskriminere nordmenn. Norge og Hamsun fortjener begge å bli rettferdig kritisert, i riktige proporsjoner. Ironisk nok innehar nå Norge formannskapet i ITF (en internasjonal arbeidsgruppe etablert for å minnes Holocaust), mens landet også forbereder minnemarkeringer av Hamsun. Men hovedproblemet er ikke landets feiring av Hamsun, som døde for lenge siden, men heller Norges pågående støtte til anti-jødiske ”jihadister” i vår tid. Dette ble symbolisert i utenriksminister Jonas Gahr Støres tale til ITF den 24.6.2009, der han lovet to millioner kroner til et Holocaust-minnesmerke i Auschwitz. Dette, mens Norge har gitt milliarder av kroner til arabiske terrorister som dreper jøder og vil tilintetgjøre deres stat ­ Israel. I 25 år har Norge støttet PLO, Hizbollah og Hamas.  Man kan ikke utnytte sympatien for jødene som døde under Holocaust til å hvitvaske støtte til kreftene som angriper Holocaust-overlevende, deres familier og deres stat. Vi bør huske Hamsun både som en av de viktigste og mest geniale forfattere i sin tid, og som en nazisympatisør. Hverken hans skam, eller Norges handel med Nazi-Tyskland og dagens Iran, bør hvitvaskes. Men det er galt at jødiske ledere kritiserer Hamsun og Norge, samtidig som de er tause angående sin Mahmoud Abbas’ jødehat, Holocaust-fornektelse og terrorisme. Abbas og hans venner hater jøder, har drept mange, og planlegger å drepe enda flere ­ noe som gjør dem mye verre enn Hamsun. Hamsun verken drepte eller hatet jøder slik som Abbas og hans PLO gjør. Faktisk, å fjerne litteratur som inneholder antisemittiske motiver, ville ført til at vi stod igjen uten hjørnestein som William Shakespeare og Charles Dickens ­ men med Hamsun. Antisemittiske uttrykk er mye lettere å finne i moderne israelske bøker og aviser enn i Hamsuns bøker.Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: