Hamas: vi vil aldri anerkjenne Israel

Så mange som inntil 250.000 Palestina-arabere bejublet Hamas-leder Ismail Haniyeh da han talte for dem tirsdag, og lovet at organisasjonen aldri ville komme til å anerkjenne Israel som stat.

Vi sa det for fem år siden, og vi sier det igjen nå. Vi vil aldri, vi vil aldri, vi vil aldri anerkjenne Israel.

Det har vært litt spekulasjoner om hvorvidt Hamas ville kunne komme til å endre på sitt charter, som klart og tydelig lover å utslette Israel, ja terror-organisasjonen ble stiftet nettopp med dette som formål.
Men denne talen fjernet all tvil. En våpenhvile vil ikke inneholde «noen anerkjennelse av Israel, og ingen innrømmelser av palestinsk land.»
Haniyeh tok også til motmæle mot kritikk og målinger som viser at Hamas’ popularitet er lav etter dårlig styre i Gaza.
ReuterStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: