Hamas forbyr opplæring om Holocaust

Regjerende myndigheter på Gaza-stripen har nedlagt forbud mot at skolebarna på skolene som drives av UNRWA, – i alt 220 skoler med over 200.000 barn, skal få informasjon og opplæring i hva som skjedde med jødene under 2. verdenskrig.
Hamas sier de vil gjøre hva som helst for å forhindre at barna, som deltar i UNRWAs opplæringsplan om menneskerettigheter, får høre om Holocaust. Mohammed Ashqol, utdanningsminister i Gaza, sier at de «aldri vil tillate at barn i flyktningeleirene i Gaza får opplæring om Holocaust. Å tukle med undervisningssystemet i Gaza er en rød linje som man ikke kan ignorere.»
Representanter for kulturministeriet sier også at opplæringen er en «åpenbar innblanding i palestinske saker» og advarte om at det «mistenkelige opplegget» skulle stoppes. Lærere som bidro til opplæringen vil bli skyldig i å «forbryte seg mot kulturen.»
Opplæringsprogrammet er ikke nytt, det har vært en del av UNRWAs opplegg siden 2002. Terroristorganisasjonen Hamas tvinger barna til å forlate klasserommet dersom læreren prøver å fortelle noe om Holocaust, eller dele ut materiell som omhandler emnet.
En talsmann for UNRWA (United Nations Relief and Works Agency), Chris Gunness, fordømmer Hamas’ forsøk på å diktere pensumet deres. Barn fortjener å få sin opplæring i «fredelige, ikke-politiske rom hvor de kan oppnå det høyeste nivå av menneskelig utvikling,» sa han.
Fra IsraelNationalNewsStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: