Hamas eskalerer krigen, men vil neppe ha full krig

Israels forsvarsstyrker IDF slo natt til tirsdag ned på åtte Hamas-mål i Gaza, etter at Hamas i de siste ukene har trappet opp krigføringen mot israelske tropper og sivile langs grensen.
De siste dagene har det blitt skutt en rekke raketter inn over Israel fra Gaza. Den militære aksjonen var en reaksjon på denne økte aktiviteten. Like etter angrepet ble en barnehage i Ashkelon-området truffet av en rakett, og en en liten israelsk pike ble truffet på vei til skolen.
IDF-angrepet rettet seg mot fire smuglertunneler nær grensen til Egypt, samt mot våpenlagre og baser for militante. Stabssjef Gabi Ashkenazi fortalte journalister tirsdag at i det minste tre bevæpnede menn fra Hamas’ militære fløy ble truffet.
I de siste to ukene har IDF observert økt militær aktivitet fra Hamas’ side, særlig mot tropper som er stasjonert nær sikkerhetsgjerdet og sivile områder nær Gaza. Omtrent 10 bombekastergranater og 30 kassam-raketter har blitt avfyrt i samme tidsrom. Også en israelsk tank ble truffet av et antitank-missil for to uker siden, uten at noen ble drept. Tanken ble skadet, men raketten eksploderte ikke.
IDF tror at selv om angrepene er utført av «Islamsk hellig krig» og «Den palestinske motstandskomité» så er det Hamas som har beordret angrepene. Man tror det hele har eskalert noe mer enn forutsatt, fordi man ikke tenker at Hamas er interessert i full krig igjen. Men frustrasjon over de mislykkede fangeutvekslings-forhandlingene med Israel, og de mislykkede fredsforhandlingene med rivalene i Fatah kan være en årsak.
IDF har nå besluttet å utstyre tanksene som patruljerer nær Gaza med en nylig utviklet aktiv form for missilbeskyttelse, også kalt «Windbreaker.»
HaaretzStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: