Hamas' definisjon av våpenhvile: to bombekasterangrep

Hamas fortsetter med sin versjon av «våpenhvile» og angriper Israel med bombekaster onsdag morgen.
En av bombene eksploderte inne i en jødisk by. Det er ikke meldt om materiell eller annen skade. Den andre bomben traff et åpent område.
IDF fant fort ut hvor bombene kom fra, og angrep umiddelbart. «Treff bekreftet,» sa talsmenn for hæren. En av terroristene ble drept. Granatangrepene km fra to separate steder i det nordlige Gaza.
Dersom angrepet onsdag morgen ble foretatt imot Hamas’ direktiver, viser dette Hamas’ udugelighet til å kontrollere Gaza. På den annen side, hvis Hamas koordinerte angrepene, burde det internasjonale samfunnet ikke fortsette å snu det blinde øyet til. Israel sendte tirsdag en formell klage til FN etter de gjentatte rakettangrepene fra Gaza.
Den nylige annonseringen av en «våpenhvile» fra Hamas’ side føyer seg inn i rekken av tallrike påståtte opphør i fiendtlige handlinger, bare for så å bli avløst av angrep av det som vanligvis er en kortdistanse Kassam-rakett eller bombekastergranat.
Rakettangrepene mot israelske samfunn er ofte utført av andre terroristgrupper, noen av dem rivaler av Hamas, andre samarbeidspartnere med terroristorganisasjonen.
Et eksempel på dette er Salahuddin Brigadene, den væpnede delen av the Popular Resistance Committees (PRC), som annonserte en «midlertidig» stopp i rakettilden. PRC er tilsynelatende uavhengig av Hamas, men blir støttet økonomisk og på andre måter av organisasjonen, ifølge IDF.
Abu Ataya, talsmann for PRC, sa tirsdag at «midlertidig» stopp ikke betyr en våpenhvile, og at «motstanden» vil fortsette.
IsraelNationalNews.comStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: