Høyre på sosialistenes fang

Karmel-instituttet har samlet inn penger for å hjelpe nybyggerne i Israel med hus. Husene bygges østenfor våpenhvilelinjen (ikke grensen) som eksisterte fram til seksdagers-krigen i 1967. Dette kalles av Israel- kritikerne for okkupert land. Spørsmålet som da må besvares er: Hvem er det okkupert fra? Romerne drev størsteparten av jødene ut av Israel i hundreårene etter Kristus. Jødene har aldri avgitt noen erklæring om at de har gitt fra seg landet. Det som skjedde i 1948 var at jødene re-etablerte sin egen nasjon Israel på sin egen mark. De senere utvidelsene er også foretatt på deres egen gamle mark. Israel har således ikke okkupert en tomme jord fra noen annen statsdannelse.
 
Like fullt går SV’s Alf Holmelid og Ap’s Kari Henriksen ut i Fædrelandsvennen og kritiserer Karmel-instituttet. – Dette er ikke en situasjon vi kan godta, uttaler stortingsrepresentant Holmelid, og sier at han vil ta saken opp politisk med det aller første. Stortingsrepresentant Henriksen finner det helt urimelig at Norge skal være med på å finansiere virksomhet som ifølge norsk politikk er ulovlig. Hun vil ta saken opp både med Utenriksdepartementet og Finansdepartementet.
 
Men Høyres stortingsrepresentant Peter Gitmark tar prisen, og overgår sine venstrepolitiske venner og våpendragere i denne saken fullstendig: Alle norske borgere må følge loven. Ingen religion kan få sine borgere til å begå handlinger som må kalles kriminelle, uten at dette medfører straffeforfølgelse. Det å bygge opp en bosetting på okkupert grunn, er åpenbart ulovlig. Skattefradrag på gaver til slike bosettinger er helt hinsides! Dette strider mot internasjonal rett. At dette er omfattet av skattefradragsordningen er et eksempel på dårlig dømmekraft hos dem som har vurdert dette spørsmålet, sier Gitmark, og legger til at han håper at politiet på eget initiativ åpner etterforskning i denne saken. Det er tydeligvis ikke lenge siden påske: Herodes og Pilatus ble venner også da.
 
Fremskrittspartiets Tor Utsogn er av en helt annen mening: Jeg støtter pengeinnsamlinger til bosettingene på Vestbredden, uttaler han. Til det utsagnet har jeg bare en kommentar: Slike gutter, det vil gamle Norge ha!
Les også:
Etablerte løgnerStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: