Guido Westerwelle advarer om problemer

Den tyske utenriksminister Guido Westerwelle advarer mot at unilaterale tiltak – som å deklarere en palestinsk stat – vil være et tilbakeslag for fredsprosessen i Midtøsten.
Westerwelle talte etter møter med palestinernes statsminister Salam Fayyad i Ramallah. Han nevnte ikke spesifikt palestinernes planer om søke i FN om anerkjennelse for en egen stat i September.
Men han fremhevet at forhandlinger mellom Israel og palestinerne er og blir den beste måten å få til en fredsavtale på, selv om samtalene stoppet opp i september 2010.
“Den tyske regjering tror at unilaterale skritt vil virke veldig mot sin hensikt – forhandlinger er den foretrukne måten,” sa Westerwelle på en felles pressekonferanse med Fayyad. Han sa likevel at Tyskland støtter palestinernes ønske om en stat, og at Tyskland er for en tostatsløsning.
Talsmenn for den tyske regjering har tidligere sagt offentlig at landet er imot at palestinerne skal søke i FN om anerkjennelse og medlemskap.
Utviklingsminister Dirk Niebel, som følger Westerwelle på turen, og var i Gaza tirsdag, sa til Der Spiegel før reisen at formålet med den var å understreke Tysklands reservasjoner til den palestinske planen.
“Vi må overbevise palestinerne at en ensidig uavhengighetsdeklarasjon er feil vei å gå,” sa han.
Han sa at de tyske ministre i stedet ville råde palestinernes ledelse til å presentere en resolusjon som innebærer en tostatsløsning med Israel som baserer seg på grensene som eksisterte før den arabisk-israelske krig i 1967 og som innebærer gjensidige avtaler om bytte av land, som foreslått av den amerikanske presidenten Barack Obama.
Frankrike og andre europeiske land har indikert at de vil anerkjenne en palestinsk stat, mens den tyske kansler Angela Merkel har sagt at hun vil vente til en bredere fredsavtale med Israel er fremforhandlet.
Westerwelle skal etter planen ha møter med sin israelske motpart Avigdor Lieberman og statsminister Benyamin Netanyahu senere i dag.
thelocal.ceStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: