Godt nyttår, Israel!

I dag feirer jødene sin 5771. nyttårsdag. Vi i SMA ønsker det jødiske folk et godt nytt år og mye G-ds velsignelse i årene fremover. For oss her i Norge bringer jeg en oppskrift på en eplekake som vi jødene bruker i forbindelse med feiringen. Epler og honning er noen av symbolene på markens grøde i landet Israel. Jeg har kuttet sukkermengden drastisk, men den kan justeres etter behov.
Nyttårseplekake
 
Ingredienser:
6 egg
600 g valnøtter, grovmalt
100 g sukker
1 ts bakepulver
(Ikke smør)
 
Til pynt
8-10 store epler
50 g sukker
litt sitron
Fløte
2,5 dl fløte
 
Pisk eggehviten for seg selv med sukker til den er stiv. Ha eggplommene i en annen skål og rør inn de grovt malte nøttene (du kan bruke mandler, andre nøtter, eller blanding av nøtter etter egen smak). Bland også inn 1 teskje bakepulver. Så tar du litt av den stivpiskede eggehviten og rører forsiktig inn. Fortsett til all eggehviten er blandet inn. Ha det i en smurt kakeform og stek på 175 grader i ca. en halv time.
 
Pynt:
Skrell eplene og skjær dem i tynne båter. Eplene kokes deretter ved lav temperatur med litt sukker og litt sitron til de er møre. En halv time før servering skal denne pynten fordeles på kaken. Ha på stivpisket krem på toppen. Tell ikke kaloriene, da smaker det enda bedre!!!
 
Alternativ 2: Man kan også bruke annen pynt, for eksempel ferske bær.
 
Alternativ 3: Hermetisk frukt. Ta fruktsirupen fra boksen og kok inn forsiktig til den begynner å tykne. Tilsett frukten i sausen og rør inn med litt sukker. Fordel på kaken og ha på stivpisket krem.Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: