Godt nytt år

Vi går inn i spennende tider, kanskje mer spennende enn noensinne. Tiden – livet – består av valg for oss alle, men det er ikke likegyldig hvordan vi forholder oss til disse. Én feil avgjørelse i livet kan være skjebnesvanger, og i spørsmålet om Israel og Midtøsten gjelder akkurat de samme regler som ellers i livet: du kan godt gjøre et valg fordi noen du kjenner ser det slik og gjør det slik, og derfor føles det trygt, og kanskje ikke minst er det enklest, å gjøre som dem. Men det er likevel du som må leve med konsekvensene av ditt valg når det kommer til stykket.
Vi oppfordrer deg derfor til å tenke igjennom disse spørsmålene uavhengig og selvstendig. Ikke la naboens eller medienes oppfatning styre dine valg, men søk kunnskap og skaff deg førstehånds kjennskap til fakta. Bruk det nye året til å undersøke litt hva som egentlig skjedde i tiden da sionismen oppsto og utover. Hvordan forholdt stormaktene seg til det som skjedde? Hvordan ham man forholdt seg til inngåtte avtaler? Hvem er den egentlige aggressoren, og hvem er det egentlig som er den truede part i den infløkte situasjonen i Midtøsten? Det finnes mye informasjon på nettet, – bruk gjerne SMA som kilde, men vi oppfordrer deg til å sjekke med de historiske fakta. Forsikre deg om at det vi sier er korrekt og sant, og kom gjerne med tilbakemelding dersom vi hevder noe du mener er feil.
Det er ikke likegyldig hva vi mener om ting som skjer i samfunnet. Vi vil vel alle nødig komme i den situasjon at vi samarbeider med de kreftene som vil holde nede demokrati og ytringsfrihet til fordel for en bestemt politisk side, og bli ufrivillige medarbeidere for dem som ønsker og arbeider for å få et samfunn der kvinner i særdeleshet, men også utøvere av andre religioner eller politiske retninger enn dem man selv har, samt homofile og en mengde andre minoriteter blir undertrykket. For å unngå dette kreves det at man er våken og holder seg orientert om hva som ligger bak hendelsene som blir presentert med så stor slagside i mediene, eller blir fortiet når det synes passende.
Årsaken til at en av verdens største ugjerninger kunne skje, nemlig Holocaust, dette omhyggelig planlagte og kynisk iverksatte folkemordet på store deler av Europas jødiske befolkning, var ikke at nazistene hadde så mange aktive medhjelpere, men at Europa hadde så mange passive, velmenende mennesker som så hva som skjedde ute fra bak gardinene sine, uten å engasjere seg. Man hadde nok med seg og sitt, man var engstelige. Hvis du skal lese én bok i 2012, så la det gjerne bli Anton Bloms «Elie Wiesel og ansiktet i vinduet.»
Men akkurat det samme skjer i dag. Kanskje holdningene blant folk er enda verre enn de var i 1940, men forskjellen er at jødene nå har et land de kan forsvare seg og føler seg mer eller mindre trygge, et land hvor de kan leve og blomstre, et land hvor teknologi og kultur sprudler mer enn nær sagt noe annet sted i verden, et land som på kort tid har fått en av verden sterkeste økonomier, et land som har flere nystartede bedrifter enn noe annet land, et land som står som et lysende eksempel på hva positive menneske kan få til på kort tid med så å si tomme hender. Herfra kommer det fortløpende oppsiktsvekkende nyskapninger og ideer innen teknologi og medisin, jordbruk, filosofi og kultur som blir lagt merke til i hele verden. Det er snart ikke et område hvor ikke jødene har hatt sine kreative fingre med i utviklingen, i positiv forstand.
Bli derfor en som støtter Israel, et av verdens yngste demokratier, men samtidig en av verdens eldste kulturer. Det eneste demokrati i regionen, det eneste stabile landet i et område full av hat og mord, bomber og undertrykkelse. Bli en sionist, rett og slett, med den respekt og ærbødighet til dette folkets historie og kultur som det fortjener. Hele Vesten og store deler av verden ellers bygger på denne kulturen og disse gode kreftene. Israel er regionens håp – Israel er rett og slett det eneste landet som fungerer i området. Våg å undersøke selv, våg å mene noe annet enn alle de velmenende, hyggelige og politisk korrekte menneskene som fort, uten selv å ville det, blir nyttige idioter for kyniske – og svært sterke krefter, som vil ødelegge alt som er godt og vakkert, alt som er lyst, alt som er rett.

Vi i redaksjonen ønsker alle våre lesere et godt nytt år med takk for det gamle.Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: