Gjennom Jerusalem og Ramallah, ikke New York

USAs utenriksminister Hillary Clinton gjentok tirsdag at USAs holdning til De palestinske selvstyremyndighetenes unilaterale forsøk på å etablere en stat er et feilgrep.
I en pressekonferanse hvor hun også bekreftet at utsendingene David Hale og Dennis Ross ville returnere til regionen, sa Clinton at veien til en tostatsløsning ved å skape en palestinsk stat, går gjennom Jerusalem og Ramallah, ikke gjennom New York.
Hun sa til journalistene at «vårt håp er at vi får partene tilbake til en sinnstemning og inn i en prosess der de faktisk begynner å forhandle igjen.»
«Vi trenger et miljø som kan lede til direkte forhandlinger,» la hun til. «Det er ikke bare at noe som skjer i New York ikke vil bringe fred og stabilitet, men det vil skape mer distraksjon i forhold til å oppnå det målet.»
Mandag sa USAs president Barack Obama at palestinske selvstyremyndigheters bestrebelser for å danne en stat er en «distraksjon» som ikke vil resultere i en levedyktig stat.
Obama gjentok at USA ville bruke vetoretten idet han sa: «Jeg har sagt veldig offentlig at hvis dette skulle komme til Sikkerhetsrådet, så vil vi protestere veldig sterkt.»
USA har arbeidet via diplomatiske kanaler, både offentlig og bak rampelyset, for å forhindre de palestinske selvstyremyndighetene fra kampanjen de kjører for å få anerkjent en palestinsk stat og medlemsskap i det internasjonale organet. Anstrengelsene har vært ignorert og kritisert av PA.
IsraelNationalNews.comStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: