Giuliani: Iran må ikke få bli en atommakt

Tidligere ordfører i New York, Rudy Giuliani, var æresgjest ved det israelske Handels- og Industrikammerets 90-års jubileum i Haifa tirsdag kveld.
Giuliani er en sannsynlig kandidat i neste presidentvalg i USA, men han sa på en pressekonferanse før jubileet at han ikke har bestemt seg enda for om han vil delta.
Men han tilkjennega sitt syn på det som skjer med Irans atomvåpenprogram. «Vi vil ikke la Iran få lov til å bli en atommakt. Vi vil ta de nødvendige forholdsregler for å stoppe dem, hva enn dette måtte være. Jeg synes ikke vi skal se bort fra militær maktbruk som en mulighet.»
Giuliani viste forståelse for Israels holdning omkring den fastlåste fredsprosessen, og hadde følgende å si: «Jeg tror Den israelske regjerings policy er svært fokusert på sikkerheten og landets overlevelse. Den palestinske selvstyremyndigheten har stått bak skrekkelig mange terroristangrep. Før du virkelig kan bevege deg i retning av en fred som er en virkelig fred, så må man kunne stole på at Den palestinske selvstyremyndigheten har tatt vekk terrorisme som virkemiddel.»
Giuliani ble invitert til jubileet i Haifa på grunn av sitt ekstraordinære lederskap han viste for ti år siden etter 9/11-angrepene. Han avsluttet sin tale med å takke Haifas ordfører Yona Yahav for innbydelsen. Han sa at han hadde blitt virkelig glad i byen.
YnetStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: