Geistlig håndgemeng på hellig grunn

Om vi snakker åndskamp vites ikke, men i alle fall var det sjelskrefter i sving i Fødselskirken i Betlehem i julen. Fra NRK:

Palestinske politi måtte onsdag rykke inn i Fødselskirken i Betlehem for å skille greskortodokse og armenske prester og munker som røk i hop.
Bråket oppsto i forbindelse med julerengjøringen av kirken, som er en av de eldste kirkene i verden som fortsatt er i bruk.
 
Kirken er reist over grotta der Jesus ifølge tradisjonen ble født. Den administreres av den romersk-katolske, gresk-ortodokse og armenske apostoliske kirke i fellesskap.
 
De tre forskjellige retningene vokter over hver sin del av kirken. Krangel og håndgemeng er ikke uvanlig og har ofte tidligere skjedd i forbindelse med den årvisse julerengjøringen foran de ortodokses julefeiring.
 
Gudommelig amnesti 
De ortodokse prestene beskyldte hverandre for å ha krysset over hverandres områder inne i kirka. Resultatet ble skriking og håndgemeng med og uten koster.
 
– Det var et ubetydelig problem som oppstår hvert år, konstaterte en talsmann for politifolkene som måtte krype inn gjennom den lave hovedinngangen, kjent som ydmykhetens dør.
 
– Alt er rolig og har nå vendt tilbake til det normale. Ingen ble pågrepet ettersom alle de involverte var menn av Gud, sier oberstløytnant Khaled al-TamimiStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: