Gaza-konvoien: “Dra tilbake til Auschwitz!

Av Yaakov Lappin, 5. juni 2010
Oversettelse: Per Antonsen

Organisatorene sier til en menneskemengde i Gaza: ’Alt sammen leder hen mot islam.’

Det israelske forsvaret opplyste fredag kveld da de frigav lydopptak av kommunikasjonen med skipene, at radiomeldinger som ble sendt fra den tyrkiske konvoien til den israelske marinen, inneholdt hårreisende antisemittiske ukvemsord. 
(Bilde: ”Paradisets folk” Foto: Courtesy)
”Dere nærmer dere et område som er underlagt marineblokade,” sa en radiooperatør i en melding som ble sendt til seks skip som deltar i konvoien i Middelhavet, mens de gikk mot Gaza.
”Hold kjeft og dra tilbake til Auschwitz,” svarte en mannsstemme.  Meldingen ble sendt til Marinen fra et av skipene i konvoien, opplyste det israelske forsvaret, IDF på lørdag.
”Vi hjelper araberne med å gå imot USA, — ikke glem 11. september karer,” sa en mann senere i en radiosamtale. 
Informasjonskontoret til IDF som gjorde opptaket tilgjengelig på sin offisielle web-side, sa at man opprinnelig antok at sendingene kunne ha kommet fra det store skipet Mavi Marmara, men at de også kunne ha kommet fra ett av de ledsagende skipene i konvoien.  ”Den israelske marinen forsøker å få kontakt med Defne Y (et av skipene i konvoien) på kanal 16.  Andre skip fra konvoien svarer på denne kanalen uten å identifisere seg,” sa IDF på lørdag.
Lederen for IHH lovpriste martyriet i Gaza
I mellomtiden har Medieforskningsinstituttet for Midtøsten, MEMRI, offentliggjort filmopptak av utsagn fra Bülent Yildirim, lederen for den tyrkiske radikale islamistiske organisasjonen som organiserte siste ukes konvoi.  Yildirim som ga en flammende tale i Gaza i februar 2009 [etter Gaza-krigen o.a.], med henvisning til ”martyriet,” tiltalte sine lyttere som ”paradisets folk.”
Han uttalte da: ”Løft knyttnevene deres mot himmelen og gjenta etter meg: Hva kan fienden gjøre meg?  Jeg bærer paradiset med meg i mitt hjerte … Om de dreper meg — er det et martyrium for Allahs sak.  Allahu Akbar!” og han tilføyde: “I går kveld endret hele verden seg, og alt sammen leder hen mot islam.” ”Enhver som ikke står på Palestinas side — vil få sin trone veltet,” fortsatte han.  ”Alle folkene i den islamske verden ville ønske seg en slik leder som Recep Tayyip Erdogan” (den tyrkiske statsminister), erklærte Yildirim under talen.
I forrige uke ble også et annet opptak gjort om bord i Marmara-skipet frigitt av IDFs informasjonskontor, hvor en passasjer kunne høres mens han lidenskapelig diskuterte sitt ønske om å ”bli gjort til martyr.”
”Da jeg dro ut med den første konvoien, ønsket jeg å bli en shahid (martyr), sier mannen på videoopptaket.  ”Jeg var ikke heldig.  Heller ikke andre gangen jeg ønsket å bli en shahid lyktes jeg.  Alle gode ting er tre — med Allahs hjelp vil jeg bli en shahid.”
Kilde: Jpost
Relaterte artikler:
Vicious conflict aboard ‘Mavi Marmara’
What is the IHH?Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: