Ganz: Vi er klare

Israel står i disse dager overfor trusler fra flere kanter. Vi kjenner godt til de konkrete truslene fra Irans lederskap, både president Mahmoud Ahmadinejads hatefulle retorikk, som går på at Israel skal utryddes, til siste utspill fra den muslimske religiøse ledelsen i landet, som kjører frem Koranens innebygde jødehat i sine taler, og oppfordrer sine disipler til å spre død og uhygge.
Men jødene er ikke lenger overlatt til andres velvilje eller mangel på sådan. Israel er klar.
Egypt skulle etter den arabiske våren visstnok bli et demokrati med fred og velstand, men landet har «store utfordringer» ifølge Den norske regjering.
Det er én måte å si det på. En annen måte er å innse at Det muslimske brorskapet slett ikke har gode intensjoner, men ved i sin tid å etablere terroristorganisasjonen Hamas, tonte nokså tydelig flagg. Hamas har som kjent som mål å rydde Israel av veien. Vi har sett kraftige stemmer ønsker fredsavtalen med Israel anullert, og langs den felles grensen i Sinai har det vært flere episoder der egypterne viser at de ikke egentlig ønsker å oppfylle sine forpliktelser i forhold til avtalen.
Libanon har det Iran-støttede Hizbollah med sine enorme våpenlagre. Raketter og missiler utgjør en enorm potensiell trussel.
I Gaza finnes det neppe så mange sofistikerte våpen, men antallet rakettangrep de siste årene er likevel rundt 12.000, – de fleste av disse potensielt dødelige. Mye av dette blir smuglet inn via Egypt.
Israelske myndigheter har uttrykt bekymring for at Assads kjemiske våpen kan falle i hendene på syriske opprørere, som så vil gi dem til Hizbollah.
DEBKAfile skriver at amerikanske spesialstyrker står klar i Middelhavsområdet på baser i Israel og i Jordan, sammen med spesialsoldater fra Storbritannia og Frankrike, for nettopp å forhindre dette scenarioet.
Hizbollah annonserte dessuten nylig at de kan nå hele Israel med sitt rakettarsenal.
Vi har snakket med jøder i Israel som bare smiler skjevt når vi spør om dette ødelegger nattesøvnen. «Vi kan ikke gjøre så mye mer enn å være klar,» sa en. «Vi satser på at vår teknologi og våre hjerner vinner til slutt.»
Stabssjef i IDF, Benny Gantz, sa onsdag om alle disse truslene, at «Israel er klar for ethvert scenario.» De eksplisitte truslene som har kommet de siste dagene «indikerer en feilaktig vurdering av vår styrke og vår kapabilitet,» sa han i en tale under en seremoni for falne soldater i Golani-brigaden.
«Den som tror han kan «bli kvitt» Israel og prøver å skade landet, vil oppdage den dødelige styrken som det israelsk forsvaret har.» «Vi er i balanse og er klar langs grensene våre, og kan hamle opp med det som måtte true oss på vår dørterskel. IDF har de beste og modigste soldatene og offiserene i hele verden. Dette gjelder også Golani-brigaden.»
IsraelNationalNews.com
IDFStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: