Fulle diplomatiske forbindelser med Sør-Sudan

Israel kunngjør fulle diplomatiske forbindelser med Sør-Sudan
En delegasjon fra israelsk UD besøker Sør-Sudans hovedstad Juba, innenriksministeren oppfordrer Israel til umiddelbart å starte forhandlinger om å returnere tusenvis av sudanske flyktninger som er i landet illegalt.
Det israelske utenriksdepartementet kunngjorde torsdag at Israel har etablert fulle dimplomatiske forbindelser med regjeringen i det nye FN-anerkjente Sør-Sudan.
“De praktiske sidene ved forholdet, som akkreditering av ambassadører vil bli diskutert gjennom diplomatiske kanaler i nær fremtid,” sa utenriksdepartementet i en uttalelse. De siste dagene har en israelsk delegasjon vært på besøk i Sør-Sudans hovedstad Juba og hatt samtaler med embetsmenn der.
Tidligere denne måneden har FN ønsket Sør-Sudan velkommen som sitt 193. medlem, bare seks dager etter at landet hadde erklært uavhengighet fra den arabisk-ledede nordlige delen av Sudan, etter en konflikt som har vart i flere tiår.
Statsminister Benjamin Netanyahu kunngjorde Israels offisielle anerkjennelse av Sør-Sudan en uke før FNs avstemning. “Vi ønsker landet lykke til,” sa Netanyahu. “Det er et land som søker fred, og vi vil gjerne samarbeide med det for å sikre utvikling og velstand.”
I mellomtiden anmodet innenriksminister Eli Yishai Israel til øyeblikkelig å starte forhandlinger med Sør-Sudan for returnering av tusenvis av sudanske flyktninger og fremmedarbeidere som har krysset grensen til Israel ulovlig de siste årene.
HaaretzStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: