FrP: Terroristen Abu Mazen fornekter Holocaust

Artikkelen er under oppdatering

Skr. spm. fra Ulf Erik Knudsen (FrP) til utenriksministeren
Dok. 15 spm. 583 (2002-2003)
Datert: 21.05.2003
Besvart 27.05.2003 av utenriksminister Jan Petersen (H)
Spørsmål:
Hvilke vurderinger har utenriksministeren gjort i forhold til Norges fremtidige samarbeid med den nye palestinske «statsministeren», og kan utenriksministeren bekrefte eller avkrefte om han er kjent med hvilke konkrete syn den nye «statsministeren» har på forholdet til Israel?
Begrunnelse:
Fra lederen for Norsk Israelsenter mot antisemittisme (NIS), Erez Uriely, er det hevdet at Abu Mazen er en av de som fornekter at jødeutryddelsene (holocaust) fant sted. Han skal bl.a. ha skrevet i sin doktoravhandling at jødene skapte holocaust for å kunne stjele land fra araberne. Det hevdes videre at Mazen for noen måneder siden sa til den Londonbaserte avisen A-SARQ AL-AUSSATH at «Intifadaen må fortsette», at han har bidratt i nyutgivelsen av Adolf Hitlers bok «Mein Kampf» i 1999, og at han er én av fem personer som i sin tid etablerte terroristorganisasjonen Fatah. Det hevdes videre at Mazen i 1972 var en av de som finansierte mordet på 11 israelske idrettsmenn under OL i München, utført av PLOs underavdeling Svart September. Det vil antas at Norge bør stille kritiske spørsmål ved denne nye palestinske lederen dersom de angitte påstander er korrekte. Det vil også kunne få konsekvenser med en kraftig reduksjon av norsk pengestøtte til de palestiske myndigheter.
Svar:
Regjeringen vil i sitt fremtidige samarbeid med statsminister Mahmoud Abbas (Abu Mazen) gjøre det den kan for at Abbas skal lykkes i sitt arbeid med å finne en politisk løsning på konflikten mellom Israel og palestinerne.
Abbas har gitt sin fulle tilslutning til «veikartet» for fred, som også ble godtatt av den israelske regjeringen 25. mai. Planen er utarbeidet av den såkalte Kvartetten, som består av FN, USA, EU og Russland. Likeledes har Abbas gjentatte ganger gitt uttrykk for at Israel har krav på å kunne leve i fred og sikkerhet, og at en slutt på terroren er en forutsetning for fred og sameksistens mellom de to folk etter mange tiår med vold, lidelse og usikkerhet.
Han har spilt en viktig rolle i fredsforhandlingene mellom PLO og Israel siden begynnelsen av 90-tallet. Det siste året har Abbas ledet forhandlingene mellom Den palestinske myndigheten og palestinske væpnede organisasjoner for å få dem til å slutte med terror mot israelere.
Statsminister Abbas og hans regjering blir møtt med forventninger også på israelsk side som nå har gjenopptatt kontakten med de palestinske myndigheter på høyt politisk nivå. Statsministrene Sharon og Abbas møttes første gang 17. mai og det forventes at de to møtes på nytt 28. mai.Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: