Fremtredende PLO-leder betviler at 6 millioner jøder ble utryddet

Osloavtalen undertegnes. Arafat, Clinton og Arafat. Hva slags fred? (Faksimile fra Response 1995)

Av: Simon Wiesenthal-senteret

Response Magazine, 1995
(Response Magazine er et organ utgitt av ‘Simon Wiesenthal Center Museum of Toleranse’)
Midt i den verdensomspennende minnemarkeringen [av Yom haShoah, Holocaustdagen], oppdaget noen av senterets forskere en bok som fornektet Holocaust, en bok skrevet av den palestinske arkitekten av Osloavtalen som førte til den PLO-Israelske tilnærming. Boken, «The Other Side: The Secret Relationship Between Nazism and the Zionist Movement», ble forfattet av Mahmud Abbas, bedre kjent som Abu Mazen. I boken stiller han seg tvilende til at mer enn 890.000 jøder omkom under Holocaust, og påstår at jødiske ledere konspirerte med Adolf Hitler.
I et brev til Abu Mazen skrev rabbineren Marvin Hier, grunnlegger og leder av Wiesenthalsenteret, «Etter å fått din bok gjennomgått av vår granskningsavdeling føler vi oss tvunget til å protestere mot de tvilsomme påstandene du fremlegger som fakta. Du sår tvil om at 6 millioner jøder ble tatt av dage av nazistene. Du anklager Zionistene for å ha blåst opp antallet for at det skulle tjene deres sak. Du hevder at ingen med sikkerhet vet om tallet er 6 millioner eller under 1 million. Videre feilsiterer du den kjente historiker Raul Hilberg som om han skulle ha konkludert med at kun 890.000 jøder døde under Holocaust, en bevisst løgn. Du stiller deg tvilende til om gasskamrene i det hele tatt ble brukt på mennesker ved å sitere Holocaust-revisjonisten Robert Faurisson. Vi finner disse bemerkningene å være ikke bare historisk unøyaktige, men også å være skandaløse for en person selv med kun beskjedne kunnskaper om Holocaust.»
Ledere av Wiesenthalsenteret stilte følgende spørsmål; «Som ‘arkitekt av Osloavtalen’, etter å ha kommet med slike skremmende beskyldninger, hvordan kan du ha tillit til denne Sioniststaten så du vil forhandle frem en overenskomst med dem om fred i Midtøsten? Hvis denne sionist-bevegelsen kunne sende sine egne brødre og søstre til konsentrasjonsleire, hvordan kan du trygt å sitte sammen med dem og akseptere dem som forhandlingspartnere? Enten må du ha kommet med injurierende ærekrenkelser mot det jødiske folk, eller så må du ha endret din tenkning angående dette tema. Det er av ytterste viktighet for verden å kunne vite hvordan du stiller deg til spørsmålene vi prensenter deg.»
Abu Mazens svar var spakt, og kom via den Israelske avisen Maariv; «Jeg ville ikke ha skrevet boken i dag…»
Temaet i Abu Mazens bok runger gjennom hele den arabiske verden ….. ikke bare det pågående hatet mot jødene fra grupper som Hamas og Jihad, men også holdningene til «moderate» palestinske ledere viser overfor sine jødiske naboer og de forgreininger disse holdningene gir oss for fremtiden.
I sammenheng med denne utviklingen, ettersom mange i Midtøsten fortsetter å fornekte, eller distanserer seg fra kunnskapen om Holocaust, foreslo Israels viseutenriksminister, Yossi Beilin, en endring i Israels nasjonale politikk som ikke lenger obligatorisk krever at høytstående besøkende embetsmenn besøker Holocaustsenteret. «Enhver som ønsker å forstå hvorfor den jødiske stats eksistens er så viktig, må forstå Holocaust, og Holocausts implikasjoner.» Parerte den israelske direktøren for Senteret, Efraim Zuroff, i et intervju med The Jerusalem Post.
To offisielle palestinske ledere fra Gaza meldte avbud i siste liten fra en planlagt rundtur i Holocaustsenteret. Det ville ha vært første gang palestinske ledere offisielt besøkte Israels nasjonale minnesmerke over Holocaust-ofrene.Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: