Fremskritt og boksing

I gamle dager pleide folk å samle seg i teatrene i Romerriket for å se sultne løver som rev mennesker i biter og gladiatorer som slo hverandre i hel. I løpet av 2000 år har vårt samfunn etter hvert klart å kvitte seg med ulike former for mishandling av både dyr og mennesker. Det ser imidlertid ut til at noen i FrP drømmer om romertiden ved å ville tillate boksing uten hjelm i Norge. Forskjellen er at da blir hodeskadene mye større.
Boksing er en av de mer voldelige formene for idrett, der mennesker går løs på hverandre foran et jublende publikum som underholdes av å se mennesker slå hverandre helseløse. Dette er en etterlatenskap fra menneskets mørketid. Boksing har i årenes løp kostet både liv og varige skader som vi hører svært lite om fra tilhengerne. Tiden er inne for at samfunnet vårt kvitter seg helt med vold som masseunderholdning, som er selve antitesen til menneskets streben etter individuell frihet og fremskritt.
Det var derfor interessant å se at Det internasjonale amatørbokseforbundet (AIBA) har tatt et lite skritt i den retning ved å vedta at fra og med januar 2013 blir det forbud mot å bruke hjelm i amatørboksing. Ettersom det i Norge er påbudt å bruke hjelm for boksere, betyr det i praksis at amatørboksing blir ulovlig, på lik linje med proffboksing.
Onsdag la FrP frem forslag om å legalisere proffboksing i Norge.  Dette er ikke første gang at FrP bruker skattebetalernes penger til å fremme denne voldelige sporten. Også i februar i fjor fremmet FrP forslag om å legalisere proffboksing. Partiet fikk utrolig nok støtte av både KrF og Høyre, men heldigvis var det flertall imot forslaget.
I motsetning til FrP, gikk Catalonia motsatt vei og er den første regionen på Spanias fastland som endelig forbyr den eldgamle macho-underholdningen tyrefekting (Kanariøyene forbød tyrefekting i 1991).
Dyrerettighetsgrupper i Catalonia samlet inn over 180.000 underskrifter med krav om forbud.  Vi trenger eventuelt en tilsvarende kampanje for å forby boksing i alle dens former. 
Jeg håper at vår regjering setter en stopper for denne type underholdningsvold som ikke hører hjemme i et fremskrittsorientert samfunn.Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: