Fortsatt vold ved Shilo etter arabisk angrep mot jødiske turgåere

Arabiske opptøyer fortsetter i Shilo-området etter at lokale arabere angrep jødiske turgåere. En turgåer ble knivstukket og en araber skutt.
Turgåerne ble angrepet mellom den arabiske landsbyen Kursa og det jødiske samfunnet Esh Kodesh i Samaria.
En knivstukket turgåer meldes å være alvorlig skadd, mens araberen som ble skutt døde av sine skader etter å ha blitt evakuert av en ambulanse fra Røde halvmåne.
Innbyggere i Esh Kodesh fortalte at en gruppe jøder på tur som kom til leiren sin i området i nærheten av Shilo og Esh Kodesh ble angrepet av en gruppe arabere fra landsbyen Kusra, som ligger like ved. Araberne presset en kniv mot strupen til en av dem.
En av de andre turgåerne fyrte skudd i luften, og mannen med kniv slapp jøden løs. Denne var skadet. Turgåerne kom seg unna til Esh Kodesh. Etter kort tid kom en stor gruppe arabere til Esh Kodesh og begynte å sette fyr på vingårdene til dem som bor der. Innbyggerne kom i all hast til stedet og det ble kamp mellom de to sidene. Araberne kastet stein, og det israelske forsvaret, IDF, ankom til stedet.
Ifølge innbyggerne fra Esh Kodesh var ikke soldatene fra IDF mange nok til å stoppe opptøyene, og måtte vente til det kom folk fra opprørspolitiet, Yassam. Da disse kom, ble fire jøder arrestert, ikke arabere. Araberne fortsatte å kaste stein på politiet og dem som bor på stedet.
Tre av de arresterte ble løslatt like etter, men en av dem, en innbygger fra Esh Kodesh ble innbragt til det lokale politikammeret. Advokater fra Honenu legal aid association prøver å få ham løslatt.
Sammenstøt mellom soldater og opprørske arabere fortsetter i området, meldes det. Knesset-medlem MIchael Ben Ari fra Nasjonal Union, som ankom stedet, sier det samme som lokale innbyggere, at Yassam-offiserene har gjort lite for å spre bråkmakere, til tross for at det tidlig kom rapporter om at «store styrker» hadde samlet seg for å delta i oppstanden.
Sammenstøtet kom etter at IDF hadde hevet alarmberedskapen, og annonsert at reserveberedskapen måtte forberede seg for mulige arabiske demonstrasjoner neste uke når de palestinske selvstyremyndighetene planlegger å få unilateral anerkjennelse i FN. Kilder i IDF har advart om at det kan bli opptrapping av fiendtligheter og angrep på jødiske samfunn i området.
IsraelNationalNews.comStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: