Fortsatt rakettild fra Gaza

Etter at raketter fra Gaza ødela en bygning like i nærheten av en barnehage, ber Israels utsending til FN om Sikkerhetsrådets fordømmelse.
For fjerde gang de siste månedene sendte Israels ambassadør, Ron Prosor, til FN et brev til FNs generalsekretær Ban Ki-Moon og Sikkerhetsrådet i FN og ber dem fordømme den fortsatte rakettilden som kommer fra Gaza, skriver Jerusalem Post i dag.
Tirsdag landet to raketter med lang rekkevidde i en kibbutz i Sha’ar Hanagev. Den ene ødela en av gårdsbygningene totalt. Denne bygningen lå like ved et klasserom tilknyttet en barnehage. Siden begynnelsen av oktober har mer en 70 raketter og bomber blitt skutt fra Gaza mot sivile mål i det sørlige Israel.
«Så å si hver eneste dag er vi vitne til nye ødeleggelser. Israelske menn, kvinner og barn blir fortsatt drept og skadet. Granatsplinter flyr inn i hjem, i skoler og på lekeplasser,» skrev Prosor i brevet. «Flammene raser i gatene. Fremdeles har ikke Sikkerhetsrådet ytret en eneste stavelse i fordømmelse av disse angrepene.»
«Sikkerhetsrådets stillhet overfor den konstante terrorismen som kommer fra Gaza taler sitt tydelige språk,» la Prosor til. Han skrev at «mens Israel håper på fred, så er det ingen fredsduer som flyr ut fra Gaza, bare Grad-raketter og langdistanseraketter.»
Han kalte angrepene «en opplagt overtredelse av internasjonal lov,» og la til at han og Israel fortsatt vil holde Hamas fullstendig ansvarlig for alle angrep som kommer fra Gaza.
Prosor forventer at Sikkerhetsrådet og det internasjonale samfunnet skal fordømme rakettangrepene.
«Alle ansvarlige medlemmer av det internasjonale sammfunn plikter å tale med én stemme og handle i fellesskap mot den fortsettende terrorismen som utgår fra Gazastripen. Intet folk skulle måtte leve under et slikt spekter av vold,» Skrev Prosor.Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: