Flyktningerådet sprer jødehat: Antijødisk utstilling finansiert av staten: Guds utvalgte folk

Guds utvalgte folk
Bildene ble opprinelig fotografert av Rune Eraker og ble utstilt i Oslo Rådhus juli 2004.
Utstillingen «Lukten av savn» ble arrangert av Flyktningerådet og finansiert av NORAD
<— Tilbake til Flyktningerådet sprer jødehat: Antijødisk utstilling finansiert av staten

Bildeteksten erklærer: «Guds utvalgte folk: Israelske soldater i bønn før neste tokt mot okkuperte områder»

  • Igjen støtter Flyktningerådet bruk av religiøse motiver for å sverte jødene.
  • Tekstforfatteren lyver også her, se også denne… Begge bilder ble antakelig tatt på samme sted og tid. Igjen formidler teksten et misvisende, antijødisk budskap. Bildet viser faktisk rekrutter som ber «Veiens bønn», like før de skal gå på utmarsj, som en del av deres trening. Dette er ikke soldater som skal ut på tokt!
  • Bildeteksten gir inntrykk av at jødene er, pga. sin religion, meget arrogante.
  • Kombinasjon av tekst som taler om «Gud» og «israelske soldater» gir inntrykk av at jødene kan tillate seg å drepe uten å nøle, fordi de tror at de er «Guds utvalgte folk». Dette er en grov blanding av løgn og antijødiske fordommer. Jøder er faktisk mer forsiktige enn andre folk; de dreper bare for å berge liv, og bare hvis det ikke finnes en annen løsning.
  • Troen på Gud stiller store krav til jødene – noe som fører til store vanskeligheter for dem, sammenlignet med hvordan f.eks. kristne og muslimer oppfører seg. Det å bli utvalgt av Gud betyr i jødisk sammenheng IKKE at man er bedre og kan gjøre hva man vil, men at man har flere forpliktelser og må være mer forsiktig enn andre.
  • Mener Flyktningerådet at våre påstander er feil, ber vi Dem om å komme med konkrete og seriøse bevis.
  • I telefonsamtale med Erez Uriely (02.08.2004) bekreftet fotografen Rune Eraker at de israelske soldatene som han fotograferte («Det annet kinnet » og «Guds utvalgte folk») IKKE var på veien til «tokt mot okkuperte områder» eller «klare for rigen mot palestinerne», slik bildeteksten forteller! Med andre ord, fotografen selv bekreftet at bildeteksten gir misvisende informasjonStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: