Flyktningerådet sprer jødehat: Antijødisk utstilling finansiert av staten: Én linje ut

Én linje ut
Bildene ble opprinelig fotografert av Rune Eraker og ble utstilt i Oslo Rådhus juli 2004.
Utstillingen “Lukten av savn” ble arrangert av Flyktningerådet og finansiert av NORAD
<— Tilbake til Flyktningerådet sprer jødehat: Antijødisk utstilling finansiert av staten

 

Bildeteksten erklærer: «Én linje ut: Palestinsk flyktning med barn i Rafah på den okkuperte Vestbredden, i praksis innesperret av den israelske okkupasjonsmakten«.

 • Hvorfor viser Flyktningerådet sympati for arabere bare når jøder kan anklages for deres lidelse? Millioner av mennesker, både kristne og muslimer, undertrykkes av Arafats PLO/PA. Millioner av mennesker, både kristne og muslimer, undertrykkes i Egypt, i Syria, i Jordan, i Saudi Arabia og i Iran. Alt dette ignoreres av Flyktningerådet og i utstillingen. Inntrykket som blir gitt er at lidelsen er et resultat av jødenes eksistens!
 • Hvorfor fortier utstillingen at araberne lever bedre i områder under jødisk administrasjon enn det de gjorde i det muslimske nabolaget de fleste av dem kommer fra? Det er jo nettopp derfor de fleste av dem kom til landet i løpet av de siste hundreår.
 • Flyktningerådet og utstillingen gir inntrykk at det er jødene som er årsaken til de arabiske flyktninger, og til at deres problem eksisterer fortsatt. Kilder som opplevde hvordan denne tragedien oppstod, er mer nyanserte:
  • Abu Mazen: «Arabiske arméer tvang araberne til å forlate sine hjem» (Filastin A-Thawra, mars 1976).
  • Den jordanske avisen Al-Urdoun: «Arabiske ledere var ansvarlige for flukten …De spredte rykter som overdrev de jødiske grusomheter…De plantet frykt i arabernes hjerter, helt til de flyktet og forlot sine hjem.» (9.4.1953).
  • London Economist: «Den mest tungtveiende faktor (mht. arabernes flukt) var bekjentgjørelsen som ble gjort av arabernes høyeste leder og som påskyndet alle Haifas arabere til å forsvinne…Det ble klart tilkjennegitt at arabere som ble igjen i Haifa, ville bli betraktet som desertører» (2.10.1948).
  • Se også NIS’ informasjons annonse om flyktningsmyten og virkelighetenStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: