Flyktningerådet sprer jødehat: Antijødisk utstilling finansiert av staten: det annet kinn

Det annet kinn
Bildene ble opprinnelig fotografert av Rune Eraker og ble utstilt i Oslo Rådhus juli 2004.
Utstillingen «Lukten av savn» ble arrangert av Flyktningerådet og finansiert av NORAD 
<— Tilbake til Flyktningerådet sprer jødehat: Antijødisk utstilling finansiert av staten

Bildeteksten erklærer:
«Det annet kinn: Israelske rekrutter klemmer hverandre, klare for krigen mot palestinerne»
Se også kommentaren til bildet «Guds utvalgte folk»

  • Det er allment kjent at «Det annet kinn» er et sentralt kristent begrep som relateres til Jesus. Budskapet i bildet er at israelerne (les jødene) elsker bare seg selv, men hater og dreper andre. Kirken har i århundrer brukt begrepet for å markere sin avstand fra jødedommen og for forfølgelse av jødene.
  • Flyktningerådet fortier at israelske soldater bruker enorme resurser på å beskytte sivilbefolkningen i landet, både jøder og andre folkeslag. Like fullt har mange tusener blitt drept av muslimer i løpet av de siste 100 år.
  • Detaljene i bildet vitner om at tekstforfatteren lyver åpent om hva som er avbildet, og formidler et misvisende, antijødisk budskap. Bildet viser faktisk rekrutter like før de skal gå på utmarsj, som en del av deres trening [Litt kjennskap til IDF, jødenes liv og kultur er nødvendig her. Rekruttene bærer ikke hjelm og annet kamputstyr; flere av dem har på seg hatter (som ikke bæres i kampsituasjoner)]. Dette er ikke soldater som er «klare for krigen», og det visste fotografen! (se også).
  • I telefonsamtale med Erez Uriely (02.08.2004) bekreftet fotografen Rune Eraker at de israelske soldatene som han fotograferte («Det annet kinnet » og «Guds utvalgte folk») IKKE var på veien til «tokt mot okkuperte områder» eller «klare for krigen mot palestinerne», slik bildeteksten forteller! Med andre ord, fotografen selv bekreftet at bildeteksten gir misvisende informasjon.Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: