Flyktningerådet sprer jødehat: Antijødisk utstilling finansiert av staten

Bildene ble opprinnelig fotografert av Rune Eraker og ble utstilt i Oslo Rådhus i tidsrommet 20.6-20.7.2004 

Utstillingens «Lukten av savn» ble arrangert av Flyktningerådet og finansiert av NORAD
Bildene og bildetekstene beskriver jødene som umenneskelige mordere som mistet all menneskelig trekk pga. sin jødedommen. 
I telefonsamtale med Erez Uriely (02.08.2004) bekreftet fotografen Rune Eraker at de israelske soldatene som han fotograferte («Det annet kinn» og «Guds utvalgte folk«) IKKE var på veien til «tokt mot okkuperte områder» eller «klare for krigen mot palestinerne», slik bildeteksten forteller! 
Med andre ord, fotografen selv bekreftet at bildeteksten gir misvisende informasjon. 


(Klikk på bildene for å se større versjon)
Se informasjon og kommentar til følgende bilder:
Det annet kinn
Guds utvalgte folk
Den dypeste grunn
Mennesker – ikke jøder
Mennesker – ikke jøder 2
Mennesker – ikke jøder 3
Én linje ut
Flyktningerådet sprer jødehat: Et innlegg som Aftenposten ikke ville publisere
Norsk Israelsenter mot antisemittisme (NIS)
Erez Uriely, leder 
I Aftenposten 17.7.2004 forsvarer generalsekretær i Flyktningerådet Raymond Johansen organisasjonens støtte til en bildeutstilling i Oslo Rådhus. Utstillingen ble med rette kritisert av Israels ambassadør og av forstander i den jødiske menigheten, DMT Oslo. Utstillingen er så preget av jødehat, at SMA ikke begriper at Oslo kommune, UD og vanlige nordmenn er stille. 
Johansen skriver at «kun fem av de 70 bildene er Flyktningerådeta Israel og Palestina». Staten Palestina har aldri blitt opprettet. Også PLO nekter å opprette den, for å la være å anerkjenne Israel i resten av området. 
Mer alvorlig er forskjellsbehandlingen som Flyktningerådet, bildene og tekstene vitner om: Mens de aller fleste viser den menneskelige aspekten og sympati for dem som blir fotografert er alle bildene som viser jødene negative overfor dem. 
Johansen skriver at Flyktningerådet er opptatt av rettighetene til folk som lider, «uten hensyn til rase, religion…». Jødene er unntaket. Mens flere bilder viser folk som lider under krig er det ikke ett eneste bilde som viser jødiske terroroFlyktningerådete. 
Den verste bildeteksten erklærer «Den dypeste grunn» (til verdens problemer?): «Ortodokse fundamentalister ved Klagemuren og drømmen om Stor-Israel.» Har fotografen snakket med disse jøder FØR de ble kåret som fundamentalister? “Jødenes plan om verdensherredøme” er et gammelt antijødisk og falskt motiv, som bl.a. ble brukt av nazistene. Hvor i jødenes bønner finner Flyktningerådet noe ønske om et ”Stor-Israel? Hvorfor beskyldes jødene for imperialisme, mens muslimer i dag kontrollerer 750 ganger mer jord i området enn Israel gjør? 
Flyktningerådet er imot separasjonsgjerdet, men fortier at det også rammer jøder, som nå lever fengslet, eller at gjerdet berger jødiske liv opp til 100 % der det er reist. 
Flyktningerådet skriver at FN har kommet med flere resolusjoner mot Israel, men fortier at FN består av 1/3 muslimske land, og totalt 60 % diktaturer, som har omdannet FN til en antijødisk arena. De muslimske OPEC-landene presser mange land til å stemme mot Israel. Folkemordet i Rwanda i 1994 foregikk mens FN tiet. Araberlandene har forkastet enhver FN-resolusjon som støtter Israels eksistens, samtidig som de krever å iverksette de deler av de samme resolusjonene som går i deres egen favør. 
I et debattprogram (P4, 24.5.04) leste NIS Flyktningerådeta en skolebok av PLO/PA: «Du vet sannsynligvis hvor stor belønning Allah gir til muslimer som bekjemper de vantro». Representant for Flyktningerådet, Petter Nome, svarte at «Den type sitater kan du finne i Bibelen og i jødisk-religiøse bøker»! Mens NIS har originale bøker som bekrefter påstanden, kommer Flyktningerådet med antijødiske løgner. 
Regjeringen, ved UD og NORAD, sponser utstillingen og Flyktningerådet. I 2002 fikk organisasjonen 290 mill. Nkr Flyktningerådeta staten.Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: