"Flotilje 2" og den lovlige blokaden av Gaza

Etter måneder med mediefokus og intens publisitet har det enslige skipet “Dignite-Al Karama” lagt ut mot Gaza som “Freedom Flotilla 2”, melder Reuters.
Når den franske yachten med 17 passasjerer ankommer Gaza, planlegger arrangørene å utfordre den israelsk militære blokaden på vegne av “Free Gaza Movement.”
“Dette er nå stemmen til hele “Freedom Flotilla” ettersom alle andre skip ble nektet å seile av den greske regjering, som dermed klart oppfylte et krav fra den israelske regjering” heter det i uttalelsen.
Flotiljefatøyer som lå ved kai i Hellas i forrige måned ble nektet utseilingstillatelse til Gaza av de greske myndigheter. To av fartøyene ble bragt tilbake av kystvakten etter å ha forlatt havnen uten tillatelse. Flotiljearrangørene hevder to andre båter ble utsatt for sabotasje.
Greta Berlin i “Free Gaza Movement” sier at “Dignite-Al Karama” hadde erklært Alexandra i Egypt som destinasjon “for å slippe ut av Hellas.”
“Men du kan endre destinasjon midt i Middelhavet når som helst om du ønsker det,” sa hun. “Det er tillatt å gjøre sånt.”
Terroristorganisasjonen Hamas, som styrer på Gaza, hevder at Israelsblokade er ulovlig, men “Palmer-rapporten” om Gaza-flotiljen i 2010 indikerer at Israels blokade er lovlig etter folkeretten.
(Haaretz skriver følgende: “Ifølge en politisk kilde i Jerusalem konkluderer Palmer-rapporten med at den israelske militære sjøblokaden av Gaza er lovlig og i overensstemmelse med internasjonal lov.”)
Røde Kors’, Sveriges, Det norske stortings 4. visepresident Akhtar Chaudhry (SV) og det norske Fagforbundets holdning er at Israel bryter Folkeretten i dette spørsmålet, altså det motsatte av hva FNs rapport konkluderer med. Store Norske bringer også til torgs dette synet.
Norges ivrigste Hamas-venn, utenriksminister Jonas Gahr Støre har også en politisk mening om blokaden, nemlig at “Den norske holdningen er at blokaden er uakseptabel,” i en kronikk i Klassekampen 9. juli 2011. Videre sier han at “denne holdningen bygger også på folkerettslige vurderinger.” Altså også i utakt med FN.
Mens arrangørene hevder at flotiljen er ment å skulle bringe sårt tiltrengt bistand til et utsultet Gaza, går Israels grenseovergang Kerem Shalom aldri på full kapasitet på grunn av manglende etterspørsel.
Dette til tross for at Egypt igjen har lukket Rafiah-overgangen til Gaza fra Sinai, etter en kortvarig åpning.
IsraelNationalNews.comStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: