Fire terrormistenkte arrestert i Sverige

Aftenposten/NTB-TT
03.05.2004
Fire personer er arrestert i Sverige, mistenkt for forbrytelser knyttet til terror. Ifølge det svenske sikkerhetspolitiet har de forbindelse til terror utenfor Europa.
Ifølge TV-kanalen TV 4 er to av de arresterte irakiske statsborgere. Den ene kom fra Norge til Sverige og fikk oppholdstillatelse for ett og et halvt år siden, den andre kom til Sverige for tre år siden. I tillegg er det en 29 år gammel amerikaner født i Israel, som har hatt oppholdstillatelse i Sverige siden 1991, samt en 35 år gammel svensk statsborger. Sistnevnte var tidligere statsløs libaneser og er dømt for brudd på våpenloven, ifølge TV 4.
Ledelsen for det svenske sikkerhetspolitiet Säpo var imidlertid lite villig til å oppgi detaljer om de arresterte, men bekreftet at fire personer var tatt inn til avhør.
– Fire personer med tilknytning til terrorvirksomhet og islamistisk ekstremisme er tatt inn til avhør, sa Säpo-talsmann Janne Jonson til nyhetsbyrået TT.
– Vi vil av forskjellige årsaker ikke si noe mer i denne saken. Når vi har noe mer å si, kommer vi til å gjøre det, sa nestsjef for Säpo, Margareta Linderoth, til TT tirsdag ettermiddag. Alle fire var da formelt arrestert. Senest torsdag må de fire begjæres varetektsfengslet.
Det er uklart hva de fire konkret er mistenkt for, men Jonson gjorde det klart at det gjelder forhold utenfor Europa. Avisen Aftonbladet antyder at de arresterte kan ha støttet motstanden mot den amerikanskledede okkupasjonen av Irak. Enkelte hevder at politiets aksjoner skjedde etter initiativ fra USA. [NIS: les om okkupasjonen]
(© NTB-TT)Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: