Finnes det egentlig antisemittisme overhodet?

En kort, men interessant meningsutveksling fant sted i diskusjonsgruppen hate-monitor-net på Google.

Et av medlemmene i gruppen, Jeremy Corbyn, skriver:
Rasehat og enhver form for diskriminering er galt. Jeg har akkurat lest noe som er en alvorlig vrangforestilling. Man skal ikke forveksle kritikk av Israel med hat mot det jødiske folk, for det er IKKE det samme.

(Red. anm: artikkelen Corbyn hadde lest, var om venstresiden som så gjerne går i spann med reaksjonære muslimer. Som i disse tider, for å «frigjøre» Gaza. Gaza er allerede fritt, påpeker artikkelens forfatter. Israel trakk seg ut, og det finnes ikke jøder i Gaza. Og Gazas befolkning valgte selv i et demokratisk valg et parti som hater jøder. Men Hamas nøyer seg ikke med et jødefritt – Judenrein – Gaza. De vil at hele Israel skal være Judenrein. I årtier har venstresiden blitt lurt og manipulert av arabiske tyranner, og nå av tyrkiske og iranske islamister. Det er blitt stuerent å være antisemitt, skriver Leon de Winter i Wall Street Journal.)
Han får svar av prof. Gerald M. Steinberg ved NGO-monitor.org.
Kjære herr Corbyn.
Takk for din observasjon. Finnes det noen form for fordømmelse av Israel som kvalifiserer til antisemittisme? Eller mener du at doble standarder (eller, for å si det mer presist, spesifikke krav rettet kun mot Israel), falske påstander om krigsforbrytelser, bruk av uttrykk som «apartheid» for å nekte det jødiske folk å bestemme selv, hatefull språkbruk og så videre, pr definisjon er helt legitimt?Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: