Farlig på Hadassa-sykehuset

Økende angrep på Hadassa-sykehuset på Scopusfjellet fra arabere i Jerusalem skremmer bort det medisinske personellet om natten. Knesset foreslår å engasjere arabere.
Sykehuset, som ligger nord for Gamlebyen og ved siden av French Hill, grenser også til boligområdet Issawiya, hvor araberne i økende grad iscenesetter angrep på jøder som kjører gjennom området, og også på sykehuset. Nesten 40 prosent av sykehusets pasienter er arabere.
I fjor var det mer enn 40 tilfeller av brannbomber og steinkasting på anlegget på Scopus-fjellet. Av disse var det 11 Molotov-cocktails som ble kastet inn på den såkalte “Nakba-dagen”, den arabiske betegnelsen for “katastrofe” – reetableringen av staten Israel for 63 år siden.
Sikkerhetsoffiserene på sykehuset har ofte på seg skuddsikre vester og hjelmer, og har blitt tvunget til å bruke tåregass mot arabiske angripere, noe som har frembragt kvelning for noen pasienter, ifølge rapporter fremført for Knessets velferds- og helsekomité.
Assisterende helseminister Yaakov Litzman har skrevet et brev til ministeren med ansvar for publikums sikkerhet, Yitzchak Aharonovitch (Yisrael Beiteinu) og til Jerusalems ordfører Nir Bakat at det medisinske personellet er redd for å reise til sykehuset om natten, og at situasjonen på Scopus-fjellet er langt verre enn ved andre medisinske fasiliteter i Israel.
Komitéens forslag for å forbedre sikkerheten er å bygge en defensiv mur og engasjere arabere i Issawiya.
En arabisk lege ved Hadassah sier at selv om han fordømmer angrepene, så påstår han at de kan ha blitt utført av nybyggere som prøver å få i gang en konflikt med araberne.
IsraelNationalNews.com
Oversettelse: Willy GjøsundStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: