Facebook tar ned antisemittisk side

Pro-israelske protester virker.
En israelsk statsråd, organisasjonen the Anti-Defamation League (ADL), og en massiv e-post kampanje har lykkes i å presse Facebook til å ta bort en side med tittelen «Tredje intifada» som klart promoterte vold mot jøder i Israel.
Det populære sosiale nettverket tok ned siden mindre enn 24 timer etter at de mente at siden bare uttrykte en «kultur» og at Facebook bare kunne «overvåke» siden, men ikke ta den bort.
Facebook har ikke kommentert saken, men siden er ikke lenger tilgjengelig på web, selv om lignende sider allerede har dukket opp i stedet.
Facebook har forbud mot å poste innhold som er «hatefullt, truende, eller oppfordrer til vold.»
Siden som ble tatt ned var skrevet nesten bare på arabisk, men et stort banner på siden var skrevet på engelsk. Der sto det: «Hvis Facebook blokkerer denne siden … så vil samtlige muslimer boikotte Facebook for alltid.»
Nettsiden inneholdt oppfordringer til supporterne om å fortsette etter de to blodige intifadaene som drepte og skadet tusener av israelske sivile.Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: