Europas muslimske muskler: britisk lord forsvarer Iran

Vestens voksende muslimske befolkning motarbeider Vesten, skriver Arutz Sheva. En britisk lord, og sjia-muslim og opprinnelig iraner, sensurerer Storbritannias syn på Irans utvikling av kjernefysiske anlegg.
Professor Haleh Afshar ved universitetet i York, som journalisten kaller «en av de mest rabiate anti-israelske institusjoner på kontinentet,» forsvarer Den islamske republikken.
Argumentet hennes er at det er dobbelmmoral når Storbritannia og USA ignorerer Israels påståtte kjernefyiske våpen, mens de gjør Irans atomprogram til et internasjonalt anliggende.
Om landene har atomvåpen eller ikke, så har i alle fall Irans president Mahmoud Ahmadinejad truet offentlig med å «viske Israel vekk fra kartet.»
Irans offisielle nyhetsbyrå IRNA meldte nylig at representanter for den islamske republikkens lovgivning nylig var i Storbritannia, og hadde klaget over denne politikken.
«Afshar gjentok at mens første skritt mot ikkespredning må være avskaffelse av kjernefysiske våpen, så kommer Israel med åpenlyse [atomvåpen-] trusler, og også Pakistan har atomvåpen,» slo det halvoffisielle Fars News fast.
«Storbritannia vil følge samme spor som USA har begynt på, nemlig å løsrive seg fra de tette økonomiske båndene til Iran, eller å gå inn i sanksjoner mot Irans oljesektor,» skal den iranskefødte professoren ha sagt.
Ifølge Fars sa hun at Storbritannias trusler er tomme ord fordi landet trenger iransk olje.
Iran nedgraderte tiligere denne uken sine diplomatiske relasjoner med Storbritannia fra ambassadørnivå til charge d’affaires.
Professor Afshar er tatt opp som livsvarig medlem i the House of Lords, og er en fremstående muslimsk feminist. Hun vokste opp i en velstående familie. Hennes far forlot Iran da hun var liten i slutten av 40-årene.
Hun dro tilbake til landet etter universitetet, men dro så ut igjen etter å ha arbeidet som journalist i Iran.
Imidlertid ser det ikke ut til at professoren har noen planer om å returnere til Iran, etter at hun tidligere kritiserte Islams holdninger til kvinner, bemerker journalisten tørt.Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: