Etablerer høyteknologisk kampenhet

Israels regjering etablerer nå en ny enhet i forsvaret, som skal møte den stadig økende trusselen fra cyberspace. Ved å skape en militær høyteknologisk, høyt utdannet gruppe av unge soldater, håper man også å opprettholde og bedre Israels ry som globalt senter for kunnskap innen dette området.
Planen innebærer et femårsprogram med budsjetter for akademisk forskning, man vil etablere et datasenter ved et israelsk universitet, og det vil gjennomføres tiltak for å bringe hjem israelske intellektuelle innen aktuelle fagområder, man vil øke antallet studenter på området, og foreta en oppgradering av infrastrukturen i universitetene.
Også i det kommersielle segmentet planlegges tiltak som kan stimulere til økt kompetanse, med spesiell vekt på høyteknologi. Men vil ta bort eksportrestriksjonene på utvikling på cyber-utvikling, og man ser på mulighetene for offentlig støtte til utvikling som gjøres i private foretak.
Det var et spesialteam fra Den høyeste komite for vitenskap og teknologi i Israel som kom med anbefalingen om den nye militære enheten, opplyses det på den israelske statsministers Facebook-side.
Anbefalingene kom etter en hel rekke Internett-angrep fra land og terrorgrupper ute i verden. Det ble nevnt angrep som tok ned det elektriske nettverket i Brasil, banker i Estland, og forstyrret politiske valg i Burma/Myanmar.
Websiden til Bank of Israel ble hacket ned i 2008 som et resultat av angrep av denne typen. I juni 2010 ble en mengde israelske websider angrepet, deriblant Tel Aviv-Jaffas offisielle webportal. Dette var en reaksjon på at de tyrkiske terroraktivistene som døde etter at de angrep soldater fra Det israelske forsvar da den såkalte “freds”flotiljen prøvde å bryte blokaden av Gaza.
IsraelNationalNews.comStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: