Et lys i mørket


Mens hele den norske venstresiden i nær allianse med hatefulle islamister, nærmest går av skaftet i konkurransen om å demonisere jødene og deres eneste trygge hjemland Israel, tennes det også et lys i dette mørket, slik jødene alltid har opplevd når den eksistensielle krisen syntes uoverkommelig: Det er noen som har mot til å ta jødene i forsvar og innrømme at ondskapen finnes og hvor den kommer fra. 
Før i tiden ville vi kanskje ha gjettet at det måtte være en representant for Statskirken som kunne ha så sterk ryggrad og moralsk integritet, men nei:  Det var et medlem av Humanetisk Forbund.
«Vi har demonisert jødene,» innrømmer Sara Azmeh Rasmussen  i et intervju med John Harbo  i Aftenposten 25. september.  Hun omtalte sin egen antisemittiske fortid i en kronikk i Vårt Land i april. Nå tar hun et oppgjør med den, skriver Aftenposten.
Samfunnsdebattanten og frilansskribenten Sara Azmeh Rasmussen, som er født og oppvokst i Syria, legger ikke skjul på at det har vært vanskelig å fortelle om hva hun var med på. Hun er bekymret over den antisemittisme hun ser fra arabisk og muslimsk hold, men føler at hun må fortelle åpent om sin egen fortid, sier hun til Aftenposten.
—For meg er det umulig å snakke om antisemittiske holdninger som den humanisten jeg er i dag, uten å gjøre min fortid kjent, sier hun.

Fra 1991 til 1993 var hun medlem av Det syriske sosiale nasjonalistparti (SSNP), et parti som i tillegg til å være nasjonalistisk og tilhenger av et Stor-Syria, også er klart rasistisk.
– Jeg hadde bestemt meg for å ta et oppgjør, det har til og med styrt studievalgene mine, og jeg skammer meg over at det tok så lang tid, sier hun. …
Les hele intervjuet her: http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/article3827787.eceStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: