Erdogan: Israel en 'kjernefysisk trussel' i Midtøsten

Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan fortsetter sin ordkrig og sitt diplomatiske spill mot Israel. Det må være klart at dette ikke gjøres for moro skyld, her er det krefter i sving, og tyrkeren har et klart mål med sine handlinger.
Onsdag sa Erdogan i en tale under et offisielt besøk i Sør-Afrika at Israel er en «trussel» i regionen, fordi landet har atombombe. Han beskyldte også landet for statsterrorisme.
Israel har som policy ikke å røpe hvorvidt landet har atomvåpen eller ei, og har således aldri innrømmet at slike våpen finnes i landets våpenarsenal. Man skal også legge merke til at Israel aldri, selv ikke under tunge angrep under Yom Kippur-krigen, noensinne har truet med bruk av slike våpen.
Tyrkia har siden Gaza-flotiljen i fjor, da ni tyrkere ble drept av israelske kommandosoldater etter at disse hadde blitt angrepet, nedgraderrt sine forbindelser til Israel, og diplomatisk personell over et vivsst nivå har blitt sendt hjem til Israel. Etter at den såkalte «Palmer-rapporten» ble offentliggjort, en FN-initiert rapport om nettopp det som skjedde med de ni tyrkerne, har forholdet kjølnet ytterligere. Rapporten konkluderte nemlig med noe tyrkerne ikke likte å høre, nemlig at Israel er i sin fulle rett til å gjennomføre blokaden på Gaza.
Tyrkia krever at Israel ber om unnskyldning for drapene på de ni; mens Israel sier dette er utelukket. Skulle man be om unnskyldning for å ha forsvart seg?
Erdogan gjør seg til talsmann for Palestina-araberne og spør retorisk: «Jeg har spurt israelske ledere: Hvor mange israelere har egentlig blitt drept av palestinske raketter? og jeg har aldri fått noe svar.»
«Men tusener av palestinere har blitt drept av bomber som har regnet ned over dem fra Israel.»
Statistikk for raketter som skytes fra palestinske områder mot sør-Israel, såvel som skader og drepte, blir offentliggjort hver eneste måned via Internett av Israels UD, Shin Bet, og private organisasjoner.
IsraelNationalNews.comStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: