Er det ikke flere nazister?

Av Erez Uriely, 19.6.2003
Veteran Nazijeger Simon Wiesenthal sier at hans arbeid er fullført. I et intervju publisert 16 april 2003 i det østerikske bladet Format, sa den 94 år gamle Wiesenthalm “Jeg har funnet de massemorderne jeg lette etter, og jeg har levd lenger enn mange andre. Om der er noen jeg ikke har lett etter, så er de for gamle til å bli stilt for retten.“
Den høyt aktede nazijeger har hatt en meget viktig livsgjerning, som vi er takknemmelige for, men hans påstand holder dessverre ikke vann. Allerede før slutten på Holocaust begynte flere nazister å stikke av til arabiske land, inkludert Syria og Egypt. Wiesenthal-senteret har ikke krevd utlevering av så mange av disse rømlingene, etter det vi husker.
Nazijegerne John Lofthus og Mark Aarons forteller i sin bok, The Secret wars against the Jews (De hemmelige krigene mot jødene), at også etter Holocaust var det press på Israel om å la nazistene få være i fred. Egentlig er det god grunn til å spørre om hvorfor så få nazister ble stilt til retten, i forhold til det enorme antallet som deltok i jødeutryddelsen og andre krigsforbrytelser. Egentlig er det bare Adolph Eichman som har fått en omfattende rettssak som følge av jødisk initiativ og blitt henrettet, mens de fleste nazistene gikk helt fri. Siden faren for at de ble konvertert til “jødeelskere“ er liten, er det grunn til å tro at noen av dem fortsatte å påvirke sine omgivelser og jødene.
Siden Wiesenthal-senteret har oversatt vesentlige deler av Abu Mazens doktoravhandling har senteret ikke publisert dette arbeidet. Den israelske parlamentariker, Knessetrepresentant Aryeh Eldad, fortalte at personer som støttet forhandlingene med terroristorganisasjonen PLO, presset flere organisasjoner i verden til å fortie sannheten om Israels «fredspartnere».
Abu Mazen fornekter Holocaust og sammenligner jøder med nazister. Han mener at det var jøder som fant på Holocaust og som drepte de fleste av sine brødre og søstre. Kopier av avhandlingen forsvant sporløst fra sentrale biblioteker i Israel og den moderate Abu Mazen ble godkjent som araberleder. Vi frykter den videre utvikling, ikke minst fordi han har oppmuntrer bruk av alle midler i krigen mot Israel.
Vi mener at kjennskap til fortiden er nødvendig for å sikre jødenes fremtid. Vi ber om hjelp til å avsløre det internasjonale komplottet som stempler hvitvasker farlige jødehatere. Hjelp jødene til å få bort personen som koordinerer utslettelsen av Israel. Vær så snill å si til Norges statsminister og utenriksminister at jødene ikke bør presses til å samarbeide med sine fiender. Norge er rikt nok selv uten arabernes olje og har ingen tungtveiende grunner til å akseptere en jødehater som PLO/PAs statsminister.Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: