Enda et terrorangrep avverget

12 rørbomber funnet ved sjekkpunkt
Mens Vesten generelt og venstresiden spesielt anklager Israel for sin «urimelige» og «overdrevne» grensekontroll, for ikke å snakke om de «assymetriske» motangrepene mot alle terrorister fra Hizbollah i nord til Hamas i sør, og for sikkerhetsgjerdet, som blir kalt «apartheid-«mur og jeg vet ikke hva, så fortsetter Israel som før og avdekker planlagte angrep og våpenlagre før det går med liv. Bare dyktighet og årvåkenhet hindrer onde krefter å ødelegge enda flere sivile samfunn. Araberne og muslimene som omgir Israel har sannelig en blodig nåtid og en bloddryppende fortid å vise til, som gjør det helt nødvendig for Israel å kjøre så hardt ut med kontroller.
Velmenende besteborgeres fordømmelse er tung å bære, men likevel adskillig lettere enn vissheten om at man ikke skulle ha gjort sitt ytterste for å beskytte sine kjære. Undertegnede har enda til gode å få ett godt forslag til annen måte å forsvare seg på, fra dem som ukritisk fordømmer, og det med patos. Det blir litt patetisk når man ber om forslag til mer skånsomme metoder, og det eneste svaret som gis, er «i alle fall ikke slik det gjøres i dag.»
Når det gjelder beskyldningene om asymmetrisk krig, blir kanskje løsningen at Israel skulle sende inn selvmordsbombere for å ramme sivile på markedene? Eller sende inn kommandolag som dreper familier mens de sover, slik de selv blir utsatt for? Enhver bør kunne ta inn over seg at det demokrati ikke kan holde på slik, men må likevel reagere.
Søndag morgen ble det funnet rørbomber og en tjue centimeter lang kommando-kniv på arabere som kom fra områder som blit kontrollert av palestinske selvstyremyndigheter ved et sjekkpunkt langs sikkerhetsgjerdet i Samaria. I tillegg til bombene og kniven, fant politiet en improvisert revolver og ammunisjon.
Fire terrorister ble arrestert, og blir nå forhørt av Shin Bet, Israels sikkerhetstjeneste.
Man regner med at man har avverget et planlagt angrep i og med arrestasjonene. Dette planlagte angrepet er det siste i en rekke avslørte terroristangrep man gir den storstilte løslatelsen av terrorister i forbindelse med frigivelsen av Gilad Shalit en del av skylden for, ifølge nyhetssiten Arutz Sheva. Mer enn 1000 terrorister ble som kjent løslatt i bytte for den ene israelske soldaten.
I forrige uke ble det kjent at to arabiske brødre var arrestert og siktet for å ha hjulpet terroristorganisasjonen Hamas. De to innrømmet kontakt med Hamas-terrorister i Judea og Samaria som hadde bedt dem hjelpe til med å anripe israelske jøder.
Jerusalem Post forteller også at IDF i forrige uke beslagla et antall våpen i Kfar Salem i nærheten av Nablus. Blant våpnene var en Uzi og en M-16.
Arutz Sheva
Jerusalem PostStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: