Egyptisk rapport: Mossad har nettverk av spioner i Tunisia

Et egyptisk forskningsinstitutt hevder at Israels Mossad driver et nettverk av spioner i Tunisia, i samarbeid med amerikansk etterretning.
Mossad har økt sin aktivitet i Tunisia etter revolusjonen som kastet regimet med president Zine El Abidine Ben Ali, skrev et magasin i landet i går.
Bladet siterte en rapport offentliggjort ved et egyptisk forskningsinstitutt, som hevdet at Mossad samarbeider med amerikansk etterretning, og driver med spionasje i Tunisia.
Ifølge rapporten er spion-nettverket spredt utover flere byer i Tunisia, og de enkelte grenene arbeider med sine avklarte ansvarsområder. For eksempel har kontoret i hovedstaden Tunis ansvaret for Algerie, kontoret i Djerba jobber med Libya, og kontoret i Sousse tar saker som skjer innenfor Tunisia, mener rapporten å vite.
Rapporten hevder også at Mossad fokuserer på tre mål: å bygge et nettverk som driver med ødeleggelse og negativ påvirkning, å holde kontroll på det som skjer i Libya og Algerie, samt å holde øye med de pro-palestinske gruppene som holder til i Tunisia.
Spion-nettverket holder også et øye med den tunisiske opposisjonen, opplyser rapporten, spesielt de opposisjonspartiene som er uenige med PAs fredsprosess med Israel. Det holdes også et øye med sikkerheten rundt det jødiske samfunnet i Tunisia.
Tunisias president Moncef Marzouki henstilte nylig til den jødiske befolkningen å vende tilbake til landet, og sa at Tunisias jøder er fullverdige borgere, og de som har forlatt landet ønskes velkommen til å vende tilbake.
I dag er Tunisias jødiske befolkning så liten som rundt 1.500 mennesker, men rundt 1960 var det 100.000 jøder i landet. De fleste forlot landet etter krigen i Seksdagerskrigen i 1967, men emigreringen startet allerede i 50-årene.
De fleste jødene i Tunisia lever nå på ferieøya Djerba, nær grensen til Libya. Denne øyen ble en gang kalt Cohanim-øyen, fordi så mange av familiene der hadde aner tilbake til Moses’ bror Aron, den første yppersteprest, som skal ha levet her. El Ghriba, en 2000 år gammel synagoge, en av verdens eldste, finnes her.
Islamistpartiet Ennadha vant landets første valg etter den såkalte «arabiske våren.» Også dette partiet ønsker jødene velkommen til Tunisia, og sier at «Tunisia består i dag og i morgen, – en demokratisk stat som respekterer sine borgere og passer på dem uansett religionstilhørighet… Medlemmer av det jødiske samfunnet i Tunisia er borgere som nyter fulle rettigheter og plikter.»
Arutz Sheva
Les mer om jødene i Tunisia:
Jødene i Tunisia
Jødehat i Tunis
Engstelse blant tunisiske jøder
Troen på moderate islamisterStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: