E-post til Flyktningerådet v/ generalsekretær Raymond Johansen

(brevet til Petter Nome ble sendt 06.6.2004)
Den 24.5.2004 deltok jeg og Flyktningerådets kommunikasjonssjef Petter Nome på radioprogrammet Sytten Tretti på P4 .
Som svar på et spørsmål som jeg fikk, om hvorfor arabiske barn dør i krigen, fortalte jeg at barna blir opplært til å gå til fronten for å dø som martyrer, både på skolen, i radio og TV.
Denne påstanden høres bedrøvelig ut for personer som er oppvokst i den vestlige kulturen, så jeg dokumenterte den med å sitere fra en skolebok som PLO trykker for arabiske barn i de PA-styrte områder (med økonomisk støtte fra Norges UD): «Du vet sannsynligvis hvor stor belønning Allah gir til muslimer som bekjemper de vantro» (Tekst fra PAs lærebok:Lesning og tekster,8.klasse,del 2 (2002) s.15).
Nome svarte at «Den type sitater kan du finne i Bibelen og i jødisk-religiøse bøker»
NIS henvendte seg til Nome og ba om dokumentasjon av påstanden angående Bibelen og jødiske religiøse skrifter (vedl. kopi i bunnen av e-posten). I følge Nomes svar nekter han å beklage sin uttalelse om jødedommen og vil heller ikke dokumentere påstanden.
Etter at Flyktningerådet v/Nome personlig fikk overlevert dokumentasjon kan dere ikke fortsette å mene at «Å hevde at palestinske barn som blir skutt i sine egne hjem i Gaza, er sendt ut i fronten for å dø, er dessuten så uhyrlig og smakløst at enhver videre debatt blir meningsløs».
Siden Nome representerte Flyktningerådet i dette radioprogrammet går vår henvendelse til Flyktningerådet i denne saken. Hvordan har Flyktningerådets tenkt å reagere på disse uttalelser?
Mvh
Erez Uriely, leder

Informasjon som foreligger:

Flyktningerådet v/ Petter Nome har personlig fått fra NIS like før radioprogrammet følgende dokumentasjon, som påviser den type informasjon som PLO/PA gir arabiske barn:

  • NIS-info 1/2004
  • Jews, Israel and Peace in the Palestinian Authority Textbooks: The New Textbooks for Grades 3 and 8 (Mai 2003)
  • Flere rapporter som dokumenterer et pan-arabisk fenomen av opplæring til å hate jøder, kristne og Vesten og til martyriumsdød
  • Nome har også fått en kopi av en bok som viser den systematiske holdningen til jøder fra myndigheter i flere araberland. Jødehatet og opplæring til krig mot jødene er ikke bare rettet mot barn, men mot hele samfunnet i den arabiske verden.
  • MEMRI har på nettet kopier av TV-kringkasting i PA-området og i flere arabiske land. Siden alle araberlandene er diktaturer der pressen er fullt kontrollert av staten, gjenspeiler disse filmer og artikler statens formelle linje


Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: