Dommer opprettholdt

Dommene for de 16 som var involvert i kidnapping, tortur og mord på den unge jøden Ilan Halimi i Frankrike i 2006, ble alle opprettholdt av dommeren etter at flere av dem hadde anket sine dommer på opptil 18 år. Fengselsstraffene ble øket for sju av gjengens medlemmer. Gjengens leder fikk livsvarig fengsel. Likevel var rettsaken en stor skuffelse for alle som føler med Halimi og hans familie. Rettsaken ble holdt for lukkede dører fordi en av gjengmedlemmene var under 18 år.
Retten i Creteil avslo ankene fra samtlige i gjengen, som kaller seg «Muslimske Barbarer». De 16 lokket mannen til seg ved hjelp av en jente på 17 år han hadde møtt på arbeidsplassen, og så ble han torturert på det grusomste, og drept. Gjengen hadde tidligere prøvd å kidnappe jøder, men hadde mislykkes. Gjengen hadde satt opp en hjemmelaget konsentrasjonsleir i en bygning med flere leiligheter, og beboere i naboleilighetene, samtlige muslimer, hadde hørt Halimis skrik under torturen i tre uker, – ikke én av dem ringte politiet.
Torturen var ekstrem, – forbryterne kuttet biter av kjøttet hans, og fingre og ører ble kuttet. De brant ham med syre. De helte brennbar væske over ham og satte fyr på ham. Ikke bare lot beboerne være å ringe politiet, – flere av dem tok også del i torturen.
Gjenglederen, som kaller seg selv «barbarenes hjerne», Youssouf Fofana, var ikke i denne retten, da han hadde avslått å anke sin livstidsdom. Fofana er 28 år og kommer fra Elfenbenskysten. Han har aldri uttrykt noe anger eller beklagelse, men viste stor frekkhet i den tidligere rettsaken. Han gliste mot Halimis slektninger og ropte «Allahu Akbar!». Vet ett tilfelle kastet han sko mot advokatene.
Den 23 år gamle Halimi ble holdt i fangeskap i over tre uker, og ble funnet naken, med håndjern, dekket av brennemerker ved et jernbanespor nær Sainte-Genevieve-des-Bois, 15km sør for Bagneux den 13. februar 2006. Han blødde voldsomt, politiet beskrev kroppen som 80% slaktet. Han døde på vei til sykehuset.
Hendelsen sjokkerte Frankrike og satte søkelyset på den antisemittiske volden i de fattige multi-etniske forstedene rundt mange franske byer.

Flere av de dømte gjengmedlemmene har foklart at de torturerte Halimi fordi han var jøde og de tenkte at han hadde penger. En av tenåringene i gjengen innrømmet at han hadde stumpet en sigarett i ansiktet hans «fordi han ikke likte jøder.»
Atlas Shrugs
YnetStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: