Det kurdiske kortet

Obama-administrasjonen har  avslått en tyrkisk forespørsel om droner eller utplassering av amerikanske Predator (ubemannet fly) på tyrkiske baser før Tyrkia slutter å true Israel med væpnet angrep. Det er kilder fra DEBKAfile i Washington som skriver dette. Tyrkia har ingen ubemannede fly som virker i øyeblikket.
De «tekniske problemene» de har med Heron-flyene Israel solgte dem, har skaffet problemer for den tyrkiske armeen i forhold til de kurdiske rebellene fra PKK, både i nordlige Irak og i sørlige Tyrkia. Disse har grunnet problemene trappet opp sin aktivitet på tyrkisk territorium. Ni mennesker har blitt drept de siste dagene.
Israelske myndigheter og militære gjør sitt ytterste for å holde hemmelig den økende faren for en militær konfrontasjon mellom de to landene. Man mener USA, NATO og Europa simpelthen ikke vil la noe slikt skje. Tyrkia er medlem av NATO, men likevel har konflikten allerede brutt ut til overflaten i det stille. Man mener tre tyrkiske fregatter har kurs mot det østlige Middelhav for å utfordre og avvæpne israelske krigsskip utenfor landets 12-mils territorielle grense.
Fordi Tyrkia nå ikke får de dronene de trenger for å holde nede PKK, vil landet nå lansere en bakke-offensiv i nord-Irak. Det dreier seg mye om en militæroperasjon som den Israel måtte gjøre i Gaza  mot Hamas-terrorister i desember 2008. Det dreier seg om å demonstrare Tyrkias evne til å slå ned på kurdiske rebeller uten droner fra USA eller Israel.
Israel ble beskyldt for å ha prøvd å spille det kurdiske kortet mot Erdogans regjering som hevn for truslene derfra. Men faktum er at Tyrkia spiller det kurdiske kortet mot seg selv.
DEBKAfileStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: