Det kan nok starte med jødene, men det stopper aldri der

Av Fern Sidman, New York korrespondent for Israel National News (INN)
Fern Sidman, reporter i Israel National News intervjuet dr. Phyllis Chesler i Toronto den 16. februar. Chesler er amerikansk forfatter, psykiater, professor emeritus i psykiatri og kvinnestudier ved College at Staten Island, USA. Hun har en ekstrem livshistorie bak seg, med blant annet ekteskap med en afghaner, reise til Afghanistan, hun ble innesperret av ektemann og svigerfamilie, svigerfaren var polygam.
Chesler har skrevet 13 bøker. Feminist som hun er, er de fleste bøkene om kvinnenes rettigheter og om undertrykkelse på grunn av kjønn. Hun har også skrevet boken The New Anti-Semitism. The Current Crisis and What We Must Do About It (2003) [Den nye antisemittismen. Dagens krise og hva vi må gjøre med det.]
Chesler var i Toronto i anledning en konferanse arrangert av «Advocates for Civil Liberties» og tema for konferansen var «Når Midtøsten-politikk invaderer universitetscampus.»
I et innlegg på konferansen tok hun opp det økende hatet mot Israel i akademiske kretser i Vesten. På spørsmål om hva som har forandret seg siden hun skrev boken sin i 03, hadde Chesler dette å si:

Som jeg først skrev i 2001-2002, består den nye antisemittismen også av en heller skremmende anti-sionisme som har kimen til folkemord i seg. Den globale demoniseringen av Israel har nådd en slik styrke og hastighet at den antagelig kunne, – og er antagelig også ment til det, – delegitimere og ødelegge den jødiske staten. I 2005 sa Irans Ahmadinejad at Israel må «viskes ut av kartet.» I 2006 sa han at Midtøsten ville bli et bedre sted uten «sionistregimets tilstedeværelse», og at Israel «snart ville bli visket ut.»
Ingen gjorde noe som helst.
Den 13. februar 2011 insisterte den israelske regjering på at alle israelere skulle returnere hjem fra Sinai av frykt for «at halvøyen skulle bli et arnested for terrorangrep etterhvert som egyptisk politi forlater jobbene sine.» Så nå er Israel omringet av Hamas i Gaza, Irans Hizbollah i Libanon, potensielt Det muslimske brorskap i Egypt, og de forskjellige islamist- og jihadistgruppene på Vestbredden.
La oss heller ikke glemme at i Intifadaens tidlige år ble israelske sivile myrdet og lemlestet i store antall. Hadde noe tilsvarende skjedd i USA, ville det umiddelbart ha startet en verdenskrig.

Chesler ble spurt om hva hun tenkte om det som skjer i Egypt, om hun tenker at det egyptiske folket til slutt vil gå for et sivilt styre bygget på sekulære, demokratiske prinsipper.

[pullquote]Den samme verden som nektet å stanse flykapringene og selvmordsbomberne som sprengte i filler talløse israelske sivile har nå arvet denne virvelvinden[/pullquote]Vær snill å huske at kvinnene på Tahrir Square i all hovedsak hadde på seg alvorlig hijab og til og med niqab. De er allerede pro-islamister. Ifølge en gallup foretatt av Pew Research i juni 2010 ble det fastslått at «femtini prosent sier at de støtter islamister. Bare 27% sier de støtter de som vil ha noe nytt. Halvparten av egypterne støtter Hamas. Tretti prosent støtter Hizbollah og 20% støtter al-Qaida. Dessuten ønsker 95% av dem islamsk innflytelse over politikken … Åttito prosent av egypterne er enige i at utroskap skal straffes med stening, 77% støtter pisking og at hendene kuttes av for tyveri. 84% støtter straff av alle muslimer som forlater religionen sin.»
Hva vil det komme til å bety at slik en befolkning kan gå til valg? Vil avstemningen bli annerledes enn avstemningen som valgte Hamas i Gaza? Uten de nødvendige forberedelser omkring lovenes virkningsområder, det konstitusjonelle system med kontroll og balanse, skille mellom moské og stat, religionsfrihet, en fri presse, utdannelse, kvinners rettigheter, en moderne økonomisk balanse og så videre, vil en avstemning ikke bety at det er et demokrati som vi kjenner det.

INN: Mange talere har tatt opp her i dag om den farlige situasjon man setter seg i når man forsvarer Israel på en universitetscampus. Det later til at dette er nokså regelbundet. Kan du fortelle oss om dine erfaringer når du har gjort dette?

Universitetsområdene har blitt anti-Israel og pro-islam i en økende og aggressiv grad. I dag er anti-sionisme den nye antisemittismen. «Brunskjorte»-oppførsel hersker. Muslimske og eks-muslimske dissidenter møtes med trusler, hvis de blir invitert til å tale i det hele tatt, og pro-israelske sannhetsvitner blir ikke en gang invitert.
Israel er ikke en apartheid-nasjon. Muslimske land forfølger sine ikke-muslimske minoriteter, mens Israel ikke forfølger sine ikke-jøder. Det arabiske Midtøsten er «judenrein», – arabiske kristne er omringet der. Si dette rundt om på campuser, som jeg har gjort, og du vil bli hånet, buet, muligens fysisk truet, og helt sikkert demonisert etterpå som «rasist» og «islamofob.» Du vil miste dine kontakter blant utgiverne og din tidligere politiske feminist-verden. Du vil ikke bli invitert til å tale på konferanser i regi av Women’s Studies.
Mitt arbeid om islamsk kjønns-apartheid har blitt angrepet i disse kretser. Men islamsk kjønns-apartheid er et brudd på menneskerettighetene og kan ikke rettferdiggjøres under dekke av kulturrelativisme, toleranse, antirasisme, mangeartethet, eller politisk korrekthet. Kampen for kvinnenes rettigheter er sentral i kampen for Europas og for Vestens verdier. Radikale feminister foretrekker ikke å se det.

INN: Hvem tror du er hovedansvarlig for å spre mytene om Israel?

Den politisk korrekte holdning er at Israel, bittelille Israel, er «Nazist- og Apartheid-staten.» Bare Orwell kunne skjønne dette misbruk av språket, hvor logikken er snudd fullstendig på hodet, som er ment å skulle forvirre og hjernevaske folk. Og hjernevaskingen har virket. Seksti år med aktivisme fra Sovjet og Den arabiske liga og saudiske midler har fått i stand det ufattelige. Israel er ikke bare «den slemme gutten» men «den aller slemmeste gutten» i hele universet.

Hva er ditt budskap til dem som er uinteressert i den voksende svøpen fra islamsk propaganda og terrorisme?

Vi, verdens sivilster, er nå alle israelere. Den samme verden som nektet å stanse flykapringene og selvmordsbomberne som sprengte i filler talløse israelske sivile har nå arvet denne virvelvinden. Som de sier, det kan saktens starte med jødene, men det stanser aldri der.

IsraelNationalNews.com
Wikipedia: Phyllis Chesler
Oversettelse: Willy GjøsundStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: