De bortglemte flyktningene

Av Torbjörn Karfunkel
Jeg så nylig at filmen The Forgotten Refugees, som handler om de jødiske flyktingene fra den arabiske verden, finnes lagt ut på YouTube i fem deler. Den er desverre ikke tekstet.
En feil har sneket seg inn på slutten av del 5. Med henvisning til Maurice Roumani oppgis antall jøder i Libanon 1944 å ha vært 38.000. Korrekt siffer skal være 5.000.
En annen utmerket kilde til informasjon om jøder fra den arabiske verden er den britiske bloggen Point of no return, som jeg umiddelbart legger til i bloggrullen. Lyn Julius, kvinnen bak den bloggen, hadde forrige sommer en artikkel i The Guardian.
Se også Regina Bublil Waldmans vitnemål innfor FNs råd for Menneskerettigheter, hvilket vi har lagt ut i en tidligere bloggpost
Engelsk tekst: www.antisemittisme.no/user_eng/articles/A7307.htmStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: