Dagbladets forståelse

From: John Arne Markussen [mailto:[email protected]]
Sent: 5. juni 2013 16:56
To: Senter mot antisemittisme
Cc: Cornelia Kristiansen
Subject: SV: Kronikk
Attn.: Dr. Michal Rachel Suissa
Jeg viser til tilsendt kronikk. Vi har vurdert manuskriptet og avviser det med to hovedbegrunnelser:
1)     Det er allerede publisert i et annet medium, dvs. på hjemmesidene til Senter mot antisemittisme. Vi trykker som regel ikke artikler som allerede er publisert andre steder.
2)     Dagbladet har en åpen og liberal policy når det gjelder debatt. I særlig grad når debatten inneholder anklager mot Dagbladet. I presseetikken stilles det likevel krav til tilsvarenes innhold og form. Som det heter i Vær Varsom-plakaten:
De som er blitt utsatt for angrep skal snarest mulig få adgang til tilsvar, med mindre angrep og kritikk inngår som ledd i en løpende meningsutveksling. Ha som krav at tilsvaret er av rimelig omfang, holder seg til saken og har en anstendig form.
3)     Anklagene som rettes mot Dagbladet er ikke basert på noen rimelig tolkning av Dagbladets holdninger eller lederartikkelens innhold. Tvert imot forvrenger den – åpenbart med overlegg – hva saken dreier seg om. Her snakkes det om at Dagbladet står for “noe som nærmer seg verdensrekord i ondskapsfullt jødehat” og det insinueres at vi profiterer på en antisemittisme som har sitt logiske sluttpunkt i holocaust. Dette er stikk i strid med alt Dagbladet har stått for i mer enn hundre år. Verst er likevel sammenlikningen med nazilederen Julius Streicher, en av de mest motbydelige figurene i Hitlers regime. Innlegget går langt over streken når det minner om at Streicher ble dømt til døden av krigsforbryterdomstolen i Nürnberg, og samtidig sier: “I rettferdighetens navn må vi kunne håpe at lovens lange arm en gang skal rekke også helt fram til Dagbladets redaksjon”.
mvh
John Arne Markussen
Ansvarlig redaktør

Mobil : +47 91 60 04 20
E-post: [email protected]

 

 Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: