Byggestans? Ikke i tre timer en gang

Den israelske utenriksministeren talte på en konferanse for utenlandske diplomater sammen med president Shimon Peres, som nylig kritiserte avtalene mellom Hamas og Fatah. Utenriksminister Avigdor Lieberman svarte på en oppfordring fra palestinerne om igjen å fryse boligbyggingen, ved å si at Israel ikke ville gjøre noe sånt, “ikke en gang i tre timer.”
Utenriksministeren sa i en tale til utenlandske diplomater og konsuler ved presidentboligen i Jerusalem at “det ikke blir byggestans verken i Jerusalem eller på Vestbredden. Ikke i tre måneder, ikke i tre dager, ikke en gang i tre timer.”
Lieberman svarte med dette på et krav fremsatt av presidenten for Den palestinske selvstyremyndigheten, Mahmoud Abbas, om en kort byggestans, kanskje i noen måneder. En ti måneder lang byggestans tok slutt sist september. Siden da har palestinerne nektet å gå tilbake til forhandlingsbordet før Israel fryser boligbyggingen igjen.
Selv om han avviste kravet fra Abbas om frys i boligbyggingen, sa Lieberman at “vi er umiddelbart klare til nye forhandlinger uten forutsetninger.”
Den nylig inngåtte forsoningsavtalen mellom Hamas ble også tema i løpet av talen. – Vi har rett til å lure på hva som er Fatah’s sanne intensjoner, sa Lieberman.
“Dette er en organisasjon med en pakt om ødeleggelse av Israel ved hjelp av Jihad, noe som ville bety en verden uten jøder,” sa Lieberman. “Det faktum at Fatah anser dem som partner sier oss mer om Fatah enn om Hamas.”
President Shimon Peres, som også var på arrangementet, advarte også publikum om den palestinske forsoningen.
“Vi ser to holdninger hos palestinerne – en som er klar til å begynne fredsforhandlinger, Fatah-leiren, og en leir som ikke er klar for å fordømme terror, det er Hamas-leiren,” sa presidenten, og la til at “demokrati og terror kan ikke leve side om side.”
De to sidene prøver for tiden å slå seg sammen. Det er ikke vår sak, og vi ønsker ikke å bli involvert i deres beslutning om en forening. Vår sak er å sikre at Vestbredden ikke blir et nytt Gaza,” sa Peres.
HaaretzStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: