Buzek imot unilateral palestinsk stat

Presidenten i EU-parlamentet, Jerzy Buzek, sa tirsdag at et unilateralt skritt foretatt av PA for å danne en palestinsk stat ville være farlig.
Presidenten uttalte dette under et besøk i Ramallah, hvor han møtte den palestinske statsministeren. Buzek sa han “forstår” PAs holdning til å danne stat, men sa at det kan skape komplikasjoner.
Han fremhevet viktigheten av å komme til en fredsavtale gjennom forhandlinger, noe han beskrev som “eksellent”, mens han samtidig sa at en ensidig deklarasjon “noen ganger til og med er farlig.”
PA og presidenten Abbas har i lengre tid forberedt for å søke FN om anerkjennelse for en unilateral deklarasjon av en palestinsk stat og FN-medlemskap i september. Abbas har sagt at han vil søke avskjed om dette slår feil, men han har samtidig blankt avvist å komme til forhandlingsbordet, og har krevd forhåndsbetingelser dersom han skal gjøre det.
Buzeks kommentar i Ramallah kan signalisere at EU stiller seg negativ til å anerkjenne en palestinsk stat, og dette kan komme til å skape problemer for de palestinske selvstyremyndighetene. President Obama har også advart mot en slik ensidig handling, og har uttalt at “den eneste måten vi vil komme til å se en palestinsk stat, er hvis palestinere og israelere blir enige om en rettferdig fred.”
Israel har arbeidet hardt for å overtale sine allierte til ikke å stemme til fordel for palestinerne. Statsminister Benjamin Netanyahu var i Italia denne uken, i et forsøk på å overbevise sin venn og allierte, Italias statsminister Silvio Berlusconi, til ikke å stemme for dem.
Tidligere har Netanyahu vært i Storbritannia og snakket med statsminister David Cameron, som signaliserte at landet vil støtte palestinerne.
Det meldes at Buzek stiller seg positiv til forsoningsavtalen mellom terroristgruppen Hamas og Abbas’ Fatah-parti. Hamas kontrollerer som kjent Gazastripen og nekter å anerkjenne Israel. Buzek sier at Hamas må etterkomme internasjonale krav om å avstå fra vold og å anerkjenne Israel.
IsraelNationalNews.comStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: