Busser med annonser mot "israelske krigsforbrytelser"

12 busser i den nordamerikanske byen Seattle vil ha en annonse med teksten «Israeli War Crimes: Your tax dollars at work» (Israelske krigsforbrytelser: dine skattepenger i arbeid.)
Kampanjen skal etter planen starte 27. desember, toårsdagen for den dagen Israels forsvarshær gikk inn i Gaza for å stoppe rakettangrep mot sine sørligste samfunn.
En av annonsene viser et bilde av barn som ser på en bygning Israel har revet ned. The Seattle Mideast Awareness Campaign, som står bak annonsene, sier de med dette «vil bryte stillheten rundt Israels dårlige behandling av palestinerne.» Annonsene har selvsagt utløst en politisk debatt i byen. Flere mener de vil utløse  og øke hat og misstemning mot jøder og jødiske organisasjoner i byen.
Metroen i Seattle mener de ikke kan hindre annonsene «fordi at noen ikke liker dem.»
Seattle Times
Jerusalem Post
Det skulle være unødvendig å minne om at Israel, som alle andre stater, har et soleklart mandat til å beskytte sin befolkning mot overgrep og angrep. Også når disse kommer fra en terrorgruppe som ikke selv forplikter seg til å følge en eneste konvensjon eller internasjonale lover og overenskomster, ikke slåss i uniform eller er under ledelse av noen statsmakt.
Det skulle like opplagt være unødvendig å minne om at uttrykket «krigsforbrytelser» i denne sammenheng er sterkt misbrukt. Den FN-initierte «Goldstone-rapporten» som konkluderte med «at «israelske styrker og palestinske styrker begikk krigsforbrytelser og muligvis forbrytelser mot menneskeheten» er senere plukket fra hverandre ved hjelp av håndfaste bevis både på Israels meget humane krigføring (selv seriøse Israel-motstandere må innrømme dette) og bevis på Hamas’ bruk av sivile som skjold og våpen. Men som vanlig er media og politikere mer interessert i den versjonen som støtter opp under deres egen misnøye med jøder i sin alminnelighet og Israel i særdeleshet.
Les også
Hamas sliter med å opprettholde sine løgner mot Israel
Informasjon om Gaza-krigen:
Haaretz: Hamas admits 600-700 of its men were killed in Cast Lead
Israel matzav (blogg): Hamas admits it lost 700 terrorists in Cast Lead
Wikipedia: Gaza War
Verdidebatt.no
Goldstonereport.org
Malam-rapporten, kortversjon, med link til fullversjonen
Worldjewishcongress.com
Jerusalem Post: Hamas used kids as human shields
Jerusalem Post: Hamas used almost 100 mosques for military purposesStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: