Bushehr snart i gang

Det iranske kjernefysiske kraftverket Bushehr skal snart startes opp, etter år med forsinkelser. Det var Irans utenriksminister Ali Akbar Salehi som opplyste dette onsdag.
Utenriksministeren talte i forkant av møter med Russlands utenriksminister Sergei Lavrov. Russerne er opptatt av å få Iran til å gjøre innrømmelser som kan føre til lempinger i blant annet sanksjonene som Vest har innført i et forsøk på å få landet til å oppgi sine angivelig planer om å lage atomvåpen.
Ingen dato ble fastsatt for oppstarten av kraftverket, men Lavrov sa det skulle skje veldig snart, og at datoen skulle diskuteres med Iran før man kom til enighet.
Det er Russland som har konstruert kraftverket, som er Irans første. Det ble påbegynt i 90-årene, og har vært gjenstand for en rekke forsinkelser, så mye at Iran har latt seg irritere, og det spekuleres i om Russland bruker prosjektet som politisk brekkstang for å få Iran til å fravike sine planer.
Moskva har lagt frem en plan for skrittvise innrømmelser fra Irans side, innrømmelser som kan føre til at vestlige sanksjoner kan lettes noe. Ahmadinejad sies å ønske forslaget velkommen.Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: