Bushehr-reaktoren antas å være målet for Stuxnet

Det uhyre avanserte dataviruset Stuxnet har nok vært ment for å ramme Irans atomreaktor Bushehr. Det antar Symantec, som har studert viruset i lengre tid.
Symantec-forsker Eric Chien har gravd seg dypt ned i ormen og funnet at den spesifikt går etter systemer som kontrollerer høyhastighets elektriske motorer. Disse brukes gjerne til å drive gassentrifuger – en av metodene for å gjøre uran til et mer spaltbart materiale.
Les mer på Computerworld om dataviruset som har spor etter historien fra Bibelen om dronning Esther, som satte seg selv i en livsfarlig situasjon for å hjelpe sitt folk fra å bli utslettet av perserkongen Xerxes I.
Israel er mistenkt. Ikke bare fordi de frykter og er motstander av Irans ukontrollerte atomprogram, men også på grunn av kompleksiteten i programmet. Eksperter sier det er helt utelukket at noen kan lage noe slikt uten betydelige økonomiske ressurser og teknisk ekspertise. Og videre har man nå, etter å ha analysert programmet, funnet filnavn og henvisninger som henspeiler på en helt bestemt tildragelse i jødenes historie, nemlig dronning Esthers innsats for å redde sitt folk fra en persisk konge. Persia er i dag Iran. En filmappe i programmet heter “myrtus” – Esthers egentlige navn var Hadassah, som betyr “myrt”. En annen mappe heter “guava”. Guavaplanten tilhører myrtefamilien. Videre er det nok et hint om opphavet, tallet 19790509 opptrer i koden, det antas å henspeile på datoen 9. mai 1979, som var den datoen da Iran henrettet den persiske jøden Habib Elghanian, en hendelse som forårsaket masseutvandring av jøder fra den nylig islamistiske staten.
Les også
Historien om Esther brennaktuell i 2010
Iran mistenkes for å ha henrettet medarbeidereStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: