Brev til UiO fra SPME

I forkant av Universitetsstyrets behandling av Helle Linné Eriksens forslag om å boikotte israelske akedemiske institusjoner og kultur ble det sendt et brev til rektor ved UiO fra organisasjonen Scholars for Peace in the Middle East (SPME). Brevets tekst følger her. Original (pdf) – klikk på logoen til høyre.

21. juni 2010
Ole Petter Ottersen, Professor MD, PhD
Rektor, Universitetet i Oslo
Kjære rektor Otterson.
På vegne av nær 60.000 mennesker i det nettverk vårt fakultet utgjør, inkludert mer enn 55 Nobelprisvinnere fra hele verden, presidenten og ledelsen ved Scholars for Peace in the Middle East (SPME), ønsker vi å uttrykke den sterkeste støtte til rektor ved Universitetet i Oslo og hans motstand mot boikott av israelske studenter eller israelske akademiske institusjoner ved Universitetet i Oslo eller tilsluttede fakulteter, og også diskusjoner omkring dette.
Det har alltid vært SPMEs syn at akademisk boikott er en trusel for akademisk frihet, og vil minske sjansene for fred. Denne prinsipielle holdning mot boikott har til alle tider blitt holdt i hevd i USA, Canada, Storbritannia og i Norge.
Vi stoler på at dette initiativet til boikott blir stoppet, og ser frem til hva de har å formidle.
Vennligst responder til meg så snart som mulig så vi kan rapportere til verden at Deres universitet har gjort det rette ved å avvise enhver boikott-aksjon.
Takk
Professor Samuel M. Edelman, Ph.D.
Executive Director, SPME
8 Falcons Pointe Drive
Chico, CA 95928
530-570-8137 cell and office
[email protected]  
[email protected]
www.spme.netStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: