Brev fra Simon Wiesenthal-senteret til Statsministeren

Nok et brev, dette er fra Simon Wiesenthal-senteret til statsminister Jens Stoltenberg.

SIMON WIESENTHAL CENTRE – EUROPE
Tel. +33-147237637 – Fax: +33-147208401
e-mail: [email protected]. Jens Stoltenberg
Prime Minister
Oslo, Norway
Paris, 22. Juni 2010
Herr Statsminister,
For to dager siden, den 20. juni, markerte store deler av Europa Den internasjonale flyktningedagen for å markere den innsats som blir gjort av flyktninger og innvandrere for deres vertsland, og også for å markere den urettferdighet de møter.
Organisasjonen United for Intercultural Action publiserte en spesialrapport for anledningen, med titelen «13.824 døde: blod på europeiske hender», et litani, – en bønn som omfatter 286 historier om drukning og pinefull død i fangeleirer over hele kontinentet.
Underlig nok: Norge, – landet som utdeler Nobels fredspris og som deler ut store beløp til angivelige menneskerettighetsorganisasjoner, tiet stille om grusomhetene som rammet de forsvarsløse flyktningene.
Og i morgen, 23. juni, vil Universitetet i Oslo ta stilling til en full boikott av israelske høyere utdanningsinstitusjoner.
Herr Statsminister, blant Deres akademikere, fagforeningsfolk og store deler av media, er det noen som ser ut til å lide av Obsessive Compulsive Disorder (OCD). I dette tilfelle dreier det seg om den nasjonale forsvarsmekanismen man har utviklet for å fortrenge skyldfølelsen man har fordi man bidro til deportasjon av de norske jødene, noe jeg vil kalle «Quisling-syndromet» som man har for nazist-medløperne som styrte Deres land under Holocaust. Dette har ført til at man er konstant opptatt av staten som ble opprettet av overlevende jøder.
Ved å bytte om roller, ved å demonisere den moderne jøde som forbryter, kan kanskje den norske kollektive samvittighet oppnå en slags renselse. Så mye enklere og renere enn å ta stilling til de 13.824 flyktningene på europeisk jord eller i internasjonale farvann i nærheten av norskekysten.
Dersom Universitetet i Oslo velger å bøte på sin samvittighet langt der inne ved å isolere israelske studenter, så vil det redusere sitt eget gode rykte for uavhengig utdannelse. Det vil være en kollektiv avstraffelse som bryter med europeisk antidiskrimineringsbestemmelser, basert på religiøs, etnisk eller nasjonal opprinnelse. Universitetet vil også muligens sette seg selv i posisjon for for juridiske mottiltak.
Fremfor alt vil Norge demonstrere hvordan man prioriterer i menneskerettighetsspørsmål. Og det mens 13.824 flyktninger dør på Deres dørstokk, og flere enn det ettersom tiden går. Vi ber Dem innstendig om å stå opp for ære og moral og se til at det blir gjort de nødvendige justeringer i forhold til disse ondskapsfulle krefter.
Respektfull hilsen,
Dr. Shimon Samuels
Director for International Relations
CC:
Rabbi Marvin Hier, Dean and Founder, Simon Wiesenthal Centre, Los Angeles
Rabbi Abraham Cooper, Associate Dean, Simon Wiesenthal Centre, Los Angeles
SIMON WIESENTHAL CENTRE – EUROPE
66 rue Laugier – 75017 Paris
Tel. +33-147237637 – Fax: +33-147208401
e-mail: [email protected]Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: